Ρεκόρ 22,2 δισ. στο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας

Τα στοιχεία ξεπερνούν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι εξαγωγές κατέγραψαν άλμα 4,7% ενώ "έβλεπαν" μόλις 0,5%. Μείωση 1,8% για τις εισαγωγές. Οι νέες προβλέψεις για το γερμανικό ΑΕΠ.

Ρεκόρ 22,2 δισ. στο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας

Σε νέα ύψη εκτινάχθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας τον Ιούλιο, αγγίζοντας τα 22,2 δισ. ευρώ με τους αναλυτές να επισημαίνουν πως η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τη δυναμική ανάπτυξη που καταγράφεται το τρίτο τρίμηνο στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. 

Τα στοιχεία από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, οι αναλυτές προέβλεπαν κατά μέσο όρο ότι το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας θα διαμορφωθεί στα 16,8 δισ. δολ.. Οι εξαγωγές της Γερμανίας  εκτινάχθηκαν κατά 4,7% καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το Μάιο του 2012. Οι αναλυτές αντιθέτως προέβλεπαν ήπια αύξηση των εξαγωγών κατά μόλις 0,5%. Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 1,8% ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση κατά 0,1%. 

Τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας, σε συνδυασμό με τα απροσδόκητα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για τη βιομηχανική παραγωγή και τις βιομηχανικές παραγγελίες, υποδεικνύουν ότι η γερμανική οικονομία θα βγει από την ύφεση το τρίτο τρίμηνο. Σημειώνεται πως το γερμανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,2% το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v