Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Αναβάλλει για το 2017 τον στόχο για το έλλειμμα

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας δηλώνει ρητά πως ο στόχος για έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ δεν θα επιτευχθεί το 2015, αλλά το 2017. Ζητά από την ΕΕ να κατανοήσει τις "πρωτοφανείς" συνθήκες στην οικονομία.

Γαλλία: Αναβάλλει για το 2017 τον στόχο για το έλλειμμα

Και επισήμως η Γαλλία δήλωσε ότι δεν θα πετύχει τον στόχο για μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού. Το Παρίσι δήλωσε μάλιστα πως ο στόχος για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ, αναβάλλεται για το 2017.

Ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, είπε πως το 2015 το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα μειωθεί μόλις το 4,3% από 4,4% φέτος. Επέρριψε τις ευθύνες στο χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης και στις αποπληθωριστικές πιέσεις λέγοντας παράλληλα πως η Γαλλία  ζήτησε από την ΕΕ «να λάβει συλλογικά υπόψη την οικονομική κατάσταση που είναι πρωτοφανής στην σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία». 

Σημειώνεται πως πρόσφατα η γαλλική κυβέρνηση προχώρησε σε υποβάθμιση του ρυθμού ανάπτυξης για το 2014 στο 0,5% και για το 2015 στο 1% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,7%.

Ο κ. Σαπέν δήλωσε ωστόσο, πως η Γαλλία θα τηρήσει τη δέσμευσή της να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες κατά 50 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία παρά τις σθεναρές εσωκομματικές αντιδράσεις που εκφράζονται στην παράταξη των Σοσιαλιστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v