Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fund managers: "Βλέπουν" αύξηση επιτοκίων Fed την άνοιξη

Ένα άλλο κρίσιμο συμπέρασμα της μηνιαίας έρευνας της Merrill Lynch, είναι ότι οι επενδυτές αυξάνουν τα ανοίγματά τους στα ευρω-χρηματιστήρια μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια και να ξεκινήσει αγορές ομολόγων ABS.

Fund managers: Βλέπουν αύξηση επιτοκίων Fed την άνοιξη

Αυξάνεται ο αριθμός των επενδυτών που περιμένουν ότι η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια την Άνοιξη του 2015, και παράλληλα ότι το δολάριο θα ενισχυθεί, σύμφωνα με την έρευνα Σεπτεμβρίου Bank of America Merrill Lynch Fund Manager Survey.

Σχεδόν οι μισοί από τους fund managers που συμμετείχαν στην έρευνα, το 48%, πιστεύουν ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων, για πρώτη φορά σε εννέα χρόνια, στο β΄ τρίμηνο του επόμενου έτους. Το ποσοστό του Αυγούστου ήταν 38%.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε ενώ ξεκινά η διήμερη τακτική συνεδρίαση της Fed, για τον καθορισμό της πιστωτικής πολιτικής.

Ένα άλλο κρίσιμο συμπέρασμα της μηνιαίας έρευνας της Merrill Lynch, είναι η στάση των fund managers απέναντι στην ΕΚΤ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι επενδυτές αυξάνουν τα ανοίγματά τους στα ευρω-χρηματιστήρια μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια και να ξεκινήσει αγορές ομολόγων ABS.

Καθαρό ποσοστό 18% των διεθνών διαχειριστών έχουν θέσεις overweight (υπερ-στάθμιση) στις ευρω-μετοχές σε σύγκριση με 13% τον προηγούμενο μήνα.

Έχει επίσης αυξηθεί ο αριθμός των διαχειριστών που πιστεύουν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε πλήρη ποσοτική χαλάρωση (QE) έως τα τέλη του έτους, σε ποσοστό 42% από 32% τον Αύγουστο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v