ΕΚΤ: Καλεί το Βερολίνο να αυξήσει τις δαπάνες

Έκκληση στο Βερολίνο να μειώσει τους φόρους και να αυξήσει τις δαπάνες απευθύνει με επιστολή του ο Benoit Coeure. Μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας ζητά από το Παρίσι.Τονίζει την ανάγκη για δημοσιονομικά μέτρα που θα στηρίξουν τις πρωτοβουλίες της ΕΚΤ.

ΕΚΤ: Καλεί το Βερολίνο να αυξήσει τις δαπάνες

Ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απηύθηνε έκκληση στο Βερολίνο να αυξήσει τις δαπάνες και να μειώσει τους φόρους για να βοηθήσει την ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης.

Σε επιστολή που υπογράφει μαζί με τον Jorg Asmussen, ο Benoit Coeure καλεί την Γερμανία να αντιμετωπίσει «άνευ προηγουμένου οικονομικές προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη.

«Η Γερμανία μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιο από το περιθώριο που έχει στον προϋπολογισμό για να στηρίξει τις επενδύσεις και να μειώσει τις φορολογικές σφήνες (tax wedges), διατηρώντας παράλληλα την υγιή δημοσιονομική της θέση. Αν το κάνει αυτό, θα αντιμετωπίσει και ορισμένες από τις δικές της οικονομικές προκλήσεις» αναφέρουν στην επιστολή τους οι κύριοι Coeure και Asmussen.

Σημειώνεται πως στην ομιλία του στο Jackson Hole ο Mario Draghi είχε τονίσει πως τα μέτρα της ΕΚΤ πρέπει να συνοδευτούν και από μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης και από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ρητά στην Γερμανία.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., στην επιστολή που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ, οι δύο αξιωματούχοι ζητούν και από το Παρίσι να μεταρρυθμίσει την αγορά εργασίας και να τηρήσει τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το έλλειμμα.

«Η Γαλλία χρειάζεται μεταρρυθμίσεις για να στηρίξει την απασχόληση και να τονώσει τις επενδύσεις, ιδίως μειώνοντας τους φραγμούς εισόδου σε προστατευμένους τομείς και εξαλείφοντας τα εμπόδια για την ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων» επισημαίνουν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v