Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Με πρόστιμα-ρεκόρ κινδυνεύουν 6 τράπεζες

Διαπραγματεύσεις διακανονισμού με έξι τράπεζες ξεκίνησαν οι εποπτικές αρχές της Βρετανίας. Επί τάπητος οι κατηγορίες για χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος. Κίνδυνος για πρόστιμα-ρεκόρ.

Βρετανία: Με πρόστιμα-ρεκόρ κινδυνεύουν 6 τράπεζες

Σε διαπραγματεύσεις με τις ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας βρίσκονται έξι μεγάλες τράπεζες με βασικό στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης αναφορικά με τις κατηγορίες για χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος. Η είδηση αποκαλύπτεται από τους Financial Times, οι οποίοι αναφέρουν πως οι συζητήσεις αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «πρόστιμα ρεκόρ».

Πρόκειται για τις Barclays, Citi, HSBC, JPMorgan Chase, Royal Bank of Scotland και UBS που αντιμετωπίζουν πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων στερλινών από την βρετανική ρυθμιστική αρχή για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. «Οι συζητήσεις διακανονισμού, συνήθως διαρκούν 8 εβδομάδες και διεξάγονται μόνο με τις βρετανικές αρχές. Δεν αφορούν τις ΗΠΑ ούτε οιαδήποτε άλλη ρυθμιστική αρχή που ερευνά το ενδεχόμενο χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος» μεταδίδει η Caroline Binham των Financial Times.

«Στόχος είναι να κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα και για τις έξι τράπεζες την ίδια ημέρα, ενδεχομένως προς τα τέλη του έτους, αν και οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσουν» αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v