Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Nτράγκι αντιμέτωπος με τον γαλλογερμανικό άξονα

Στο στρατόπεδο κατά των αγορών ABS εντάχθηκε και ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, Κρίστιαν Νουαγιέ. «Όχι» και από τον Έβαλντ Νοβότνι της Αυστρίας.

O Nτράγκι αντιμέτωπος με τον γαλλογερμανικό άξονα

Το σχέδιο του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, να τονώσει τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη βρίσκει αντίσταση από την Γερμανία και την Γαλλία.

Μετά τον επικεφαλής της Bundesbank, Γιένς Βάιντμαν, εντάχθηκε στο στρατόπεδο κατά των αγορών ABS και ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, Κρίστιαν Νουαγιέ, ανέφεραν δύο αξιωματούχοι στο Bloomberg.

Ο κ. Νουαγιέ αντιτάχθηκε στις λεπτομέρειες του σχεδίου αγοράς ABS γιατί αποκλείονται από την εφαρμογή του οι κεντρικές τράπεζες, σημείωσαν οι αξιωματούχοι.

Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν πως ο κ. Bάιντμαν διαφωνεί με τις αγορές ABS για διαφορετικούς λόγους από τον Γάλλο ομόλογο του, συγκεκριμένα γιατί θεωρεί ότι εκθέτουν την ΕΚΤ σε υπερβολικά μεγάλο ρίσκο. Την ίδια θέση μοιράζεται και ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης Έβαλντ Νοβότνι.

Εκπρόσωποι των κεντρικών τραπεζών της Γαλλίας, της Αυστρίας και της Γερμανίας αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για τις συζητήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ.

Ο κ. Βάιντμαν αντιτάχθηκε στις αγορές ABS αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν από τον Ντράγκι τον περασμένο μήνα. Η θέση του κ. Νοβότνι δεν είχαν κοινοποιηθεί μέχρι σήμερα, αν και είχε εκφράσει επιφυλάξεις σε ομιλία του τον Σεπτέμβριο.

«Από την δική μου οπτική, δεν έχει να κάνει απλά με το να εφαρμόσουμε κάτι. Η ποιότητα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα» υπογράμμισε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v