Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγκόσμια Τράπεζα: Ψαλίδι στις προβλέψεις για την Κίνα

Μετά το σερί υποβαθμίσεων από αρκετούς επενδυτικούς οίκους και η Παγκόσμια Τράπεζα επιβεβαιώνει ότι τα δεδομένα για την κινεζική οικονομία αλλάζουν. Αναθεωρεί πτωτικά την πρόβλεψη ανάπτυξης για την επόμενη τριετία.

Παγκόσμια Τράπεζα: Ψαλίδι στις προβλέψεις για την Κίνα

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις της επόμενης τριετίας για την κινεζική οικονομία, ακολουθώντας το παράδειγμα αρκετών επενδυτικών οίκων

Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι το 2014, η κινεζική οικονομία θα καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 7,4% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 7,6%. Για το 2015 προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 7,2% και για το 2016 7,1%. Και για τις δύο χρονιές η αρχική πρόβλεψη έκανε λόγο για ανάπτυξη 7,5%.

«Στην Κίνα, η ανάπτυξη σταδιακά επιβραδύνεται, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες να αντιμετωπιστούν οι χρηματοοικονομικές ευπάθειες και οι διαρθρωτικοί περιορισμοί» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η ίδια η κυβέρνηση της Κίνας δηλώνει ότι στόχος ανάπτυξης για το 2014 είναι το 7,5%, αλλά έχει υπονοήσει ότι θα μπορούσε να δεχθεί λίγο χαμηλότερο ρυθμό. Παρά το μπάραζ των αρνητικών οικονομικών μεγεθών που προέκυψε τις τελευταίες εβδομάδες, η κυβέρνηση του Πεκίνου επιμένει ότι δεν θα υπάρξει ουσιαστική στροφή πολιτικής επιλέγοντας αντιθέτως μικρά μέτρα, όπως η πρόσφατη αλλαγή των κανόνων για τα στεγαστικά δάνεια.

Η Goldman Sachs αναθεώρησε πτωτικά το Σεπτέμβριο τις προβλέψεις της για την Κίνα στο 7,3% για φέτος και στο 7,1% για το 2015 έναντι αρχικής πρόβλεψης στο 7,6%.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v