Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντράγκι: Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχει ανάκαμψη

Η εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών θα οδηγήσει σε ανάκαμψη του δανεισμού στις αρχές του 2015, προέβλεψε ο Μάριο Ντράγκι. Επανέλαβε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και αύξηση δαπανών όπου υπάρχει περιθώριο.

Ντράγκι: Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχει ανάκαμψη

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, υποστήριξε πως τα κράτη μέλη πρέπει να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις για να ανακάμψει η οικονομία της ευρωζώνης, ενώ τόνισε πως οι κυβερνήσεις που έχουν δημοσιονομικό περιθώριο πρέπει να το χρησιμοποιήσουν για αύξηση των επενδύσεων. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ντράγκι επανέλαβε την Πέμπτη πως το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας στηρίζει ομόφωνα την λήψη επιπρόσθετων μέτρων αν ο πληθωρισμός παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. 

Στην ομιλία του Brookings Institute, ο κ. Ντράγκι ανέφερε ακόμα πως αναμένει αύξηση στη χορήγηση δανείων από τις τράπεζες ως τις αρχές του 2015. Ο ίδιος τόνισε πως από την αρχή του περασμένου καλοκαιριού, οι τράπεζες που θα περάσουν στην εποπτεία της ΕΚΤ έχουν ενισχύσει τους ισολογισμούς τους κατά 203 εκατ. ευρώ μέσω αυξήσεων κεφαλαίου και ομολογιακών εκδόσεων.

"Αναμένω ότι τα δάνεια θα αυξηθούν στις αρχές του επόμενου έτους" υποστήριξε ο κ. Ντράγκι. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v