Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Σε «αρνητικό» υποβάθμισε το outlook της Γαλλίας

Παραμένει η αξιολόγηση ΑΑ για τη Γαλλία. Τι υποστήριξε ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών μετά την υποβάθμιση των προοπτικών της χώρας

S&P: Σε «αρνητικό» υποβάθμισε το outlook της Γαλλίας

Σε "αρνητικές" από "σταθερές" υποβάθμισε τις προοπτικές της γαλλικής οικονομίας ο διεθνής οίκος S&P ενώ διατηρεί αμετάβλητη την αξιολόγηση "ΑΑ".

Ο οίκος αξιολογήσης υποστηρίζει πως «η αρνητική προοπτική υποδεικνύει ότι μια ισχυρή ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας μπορεί να αποδειχθεί ανέφικτη και ότι τα δημόσια οικονομικά της χώρας ενδέχεται να επιδεινωθούν πέρα από το 2014».

Ειδικότερα ο S&P αναφέρει ότι η δημοσιονομική θέση της γαλλικής κυβέρνησης επιδεινώνεται εξαιτίας της έλλειψης πραγματικών προοπτικών ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον οίκο, το γαλλικό έλλειμμα εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο 4,1% του ΑΕΠ την περίοδο 2014- 2017 έναντι 3,2% που είχε προβλέψει τον Απρίλιο.

Μετά την υποβάθμιση των προοπτικών της γαλλικής οικονομίας, ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Michel Sapin, δήλωσε στο CNBC ότι η υποβάθμιση δεν αφορά τη Γαλλία αλλά περισσότερο την κατάσταση στην Ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v