Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bόλκερ: Δριμύ κατηγορώ κατά Fed και Wall Street

Η απόφαση της Fed να μεταθέσει την εφαρμογή του κανόνα Βόλκερ για το 2017, προκάλεσε την αντίδραση του πρώην επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας και εμπνευστή του μέτρου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για «αέναο λόμπινγκ» που καθυστερεί την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα.

Bόλκερ: Δριμύ κατηγορώ κατά Fed και Wall Street

Ο Πολ Βόλκερ, ο πρώην επικεφαλής της Fed, εξαπέλυσε επίθεση στο «αέναο λόμπινγκ» της Wall Street, μετά την απόφαση των ρυθμιστικών αρχών να δώσουν στις τράπεζες περισσότερο χρόνο για να συμμορφωθούν με τον νόμο που φέρει το όνομα του και απαγορεύει στις τράπεζες να χρησιμοποιούν τις καταθέσεις για επενδύσεις σε μετοχές, παράγωγα και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., σε μια οργισμένη ανακοίνωση ο κ. Βόλκερ ανέφερε: «Είναι εντυπωσιακό, ότι οι μεγαλύτεροι επενδυτικοί τραπεζίτες του κόσμου, οι οποίοι ξεχωρίζουν για την ευφυία τους και την ευστροφία τους στην καθοδήγηση πελατών για το πώς να αναδιαρθρώσουν εταιρείες και ακόμα και ολόκληρες αγορές, φαίνεται πως δεν μπορούν τελικά να προχωρήσουν στην αναδιοργάνωση των ίδιων των δραστηριοτήτων τους μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια».

«Ή μηπως το λόμπινγκ είναι αέναο και από το 2017 ή αργότερα, θα καλλιεργηθούν προσδοκίες ότι θα αλλάξει ο νόμος ;» τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed έδωσε αυτήν την εβδομάδα στις τράπεζες περιθώριο ως το 2017 να συμμορφωθούν με ένα μέρος του κανόνα Βόλκερ. Οι τράπεζες είχαν προτείνει να δοθεί παράταση ως το 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v