Δανία: Μείωσε το επιτόκιο καταθέσεων η κεντρική τράπεζα

Στο -0,20% από -0,05% προηγουμένως μείωσε το επιτόκιο καταθέσεων η κεντρική τράπεζα της Δανίας. Το επιτόκιο δανεισμού κόπηκε στο 0,05% από 0,2%. Νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει φήμες πως η χώρα θα εγκαταλείψει την σταθερή ισοτιμία της κορόνας με το ευρώ.

Δανία: Μείωσε το επιτόκιο καταθέσεων η κεντρική τράπεζα

Η κεντρική τράπεζα της Δανίας προχώρησε τη Δευτέρα σε νέα μείωση του επιτοκίου καταθέσεων, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει σταθερή την ισοτιμία του εθνικού νομίσματος ενόψει του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) που αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη η ΕΚΤ. 

Όπως μεταδίδουν οι F.T., για να καταστήσει λιγότερο ελκυστική την κατάθεση χρημάτων στην Δανία η κεντρική τράπεζα μείωσε το επιτόκιο στο -0,20% από -0,05% προηγουμένως. 

Το επιτόκιο δανεισμού κόπηκε στο 0,05% από 0,2%. 

Η κίνηση έγινε εν μέσω έντονης φημολογίας ότι η Δανία θα αναγκαστεί να ακολουθήσει την Ελβετία, η οποία την περασμένη εβδομάδα εγκατέλειψε τις προσπάθειες τριών ετών να διατηρήσει σταθερή την ισοτιμία του φράγκου με το ευρώ στο 1,20. 

Υπενθυμίζεται πως η Δανία έχει κρατήσει σταθερή την ισοτιμία για τρεις δεκαετίες. Τα συναλλαγματικά της αποθέματα διαμορφώθηκαν στις 446,8 δισ. κορόνες τον περασμένο μήνα (69,9 δισ. δολάρια), από το υψηλό των 514,4 δισ. το 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v