Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα «μαλακά» η Γαλλία από την Κομισιόν

Οι Βρυξέλλες δεν επέβαλλαν πρόστιμο στη Γαλλία για υπερβολικό έλλειμμα αλλά ζήτησαν επιπλέον μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Διορία ως το 2017 για να επιτύχει τον στόχο του 3%. «Πέρασαν» τον έλεγχο Ιταλία και Βέλγιο.

Στα «μαλακά» η Γαλλία από την Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έλαβε πειθαρχικά μέτρα κατά της Γαλλίας και έδωσε στην γαλλική κυβέρνηση διορία ως το 2017 για να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Κομισιόν έκρινε ότι οι σημερινές προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής της κυβέρνησης Ολάντ δεν είναι επαρκείς και ότι πρέπει να αυξηθούν από το 0,3% στο 0,5% του ΑΕΠ ετησίως. 

Οι επιπλέον δημοσιονομικές περικοπές που πρέπει να κάνει η Γαλλία θα αξιολογηθούν από την Κομισιόν θα αξιολογηθούν σε τρεις μήνες και θα επιβληθεί πρόστιμο αν δεν κριθούν ικανοποιητικές. 

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε πως αναμένει η γαλλική κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων τον Απρίλιο. 

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, ανακοίνωσε πως ο εκτελεστικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα ανοίξει την διαδικασία πειθαρχικών μέτρων κατά της Ιταλίας και του Βελγίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v