Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ουκρανικός στρατός αποσύρει τα βαρέα όπλα

Η εντολή για την απόσυρση βαρέων όπλων δόθηκε μετά την διαβεβαίωση του ουκρανικού στρατού πως δεν έχει δεχθεί επίθεση την τελευταία ημέρα και δεν έχουν αναφερθεί θύματα εδώ και δύο ημέρες.

Ο ουκρανικός στρατός αποσύρει τα βαρέα όπλα

Ο ουκρανικός στρατός άρχισε την Πέμπτη να αποσύρει τα βαρέα όπλα από τα πεδία μαχών με τους αυτονομιστές στα ανατολικά, στο πλαίσιο των αμοιβαίων δεσμεύσεων για την εκεχειρία, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως μεταδίδει το BBC, το υπουργείο ανέφερε πως αυτό είναι το πρώτο βήμα και θα εποπτεύεται από τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ. Τόνισε ακόμα πως η εντολή για την απόσυρση βαρέων όπλων δόθηκε μετά την διαβεβαίωση του ουκρανικού στρατού πως δεν έχει δεχθεί επίθεση την τελευταία ημέρα και δεν έχουν αναφερθεί θύματα εδώ και δύο ημέρες.

«Αν γίνουν απόπειρες για να ξεκινήσει αντεπίθεση, το πρόγραμμα απόσυρσης θα αλλάξει. Οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι πλήρως προετοιμασμένοι να υπερασπιστούν την χώρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι έχουν ξεκινήσει να αποσύρουν βαρέα όπλα. Η κίνηση αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους επιτηρητές.

Σημειώνεται πως η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ στις 15 Φεβρουαρίου, αλλά λίγες ημέρες αργότερα οι αντάρτες κατέβαλλαν την πόλη «κλειδί» Ντεμπαλτσέβε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v