Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπλεγμένη σε απάτη 750 εκατ. δολ. η Allied Irish

Οι... άνομες πρωτοβουλίες ενός trader, υπαλλήλου θυγατρικής της τράπεζας Allied Irish στις ΗΠΑ, φόρτωσαν την τράπεζα με ελλείμματα 750 εκατ. δολαρίων και με απώλειες κερδών της τάξης των 600 εκατ. ευρώ.

Μπλεγμένη σε απάτη 750 εκατ. δολ. η Allied Irish
Το έλλειμμα της τάξης των 750 εκατ. δολαρίων που ανακύπτει στις εργασίες της μεγαλύτερης ιρλανδικής τράπεζας, της Allied Irish, κλονίζει τις τραπεζικές μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι ατασθαλίες ενός trader της θυγατρικής της τράπεζας στις ΗΠΑ, Allfirst Financial, φαίνεται πως ευθύνονται για αυτό που ο οικονομικός Τύπος ανά τον κόσμο δεν διστάζει να χαρακτηρίσει απάτη.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η διοίκηση της τράπεζας, ο συγκεκριμένος trader, αμερικανός πολίτης ύστερα από επτά χρόνια ευπειθούς εργασίας στη συγκεκριμένη εταιρία, αποφάσισε να... επέμβει στην τύχη του. Εμπαινε χωρίς εξουσιοδότηση σε πολλές διαπραγματεύσεις για συμβόλαια που αφορούσαν την ισοτιμία ξένου συναλλάγματος και άλλαζε τα στοιχεία, ώστε να ”μπαλώσει” τις τρύπες που είχαν δημιουργήσει έλλειμμα στο ενεργητικό, ύστερα από ατυχείς (ή επιτυχείς) συναλλαγές σε πεδία όπου είχε πραγματική δικαιοδοσία. Οι πρωτοβουλίες του trader θα στοιχίσουν στην κερδοφορία της τράπεζας, ούτε λίγο ούτε πολύ, 600 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος.

”Τελείωσε τη δουλειά του το απόγευμα της Παρασκευής”, σχολιάζει στέλεχος της Allied Irish, ”και από τότε δεν έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του”.

Εσείς πότε λέτε να τον περιμένουν;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v