Κίνα: Πτώση 8,8% στα κέρδη των βιομηχανικών επιχειρήσεων

Τα κόστη των βιομηχανικών επιχειρήσεων συνέχισαν να αυξάνονται και οι τιμές των προϊόντων να μειώνονται, ενώ "βαρίδι" για την κερδοφορία των επιχειρήσεων στάθηκε και η πτώση του χρηματιστηρίου.

Κίνα: Πτώση 8,8% στα κέρδη των βιομηχανικών επιχειρήσεων

Τα κέρδη που έβγαλαν οι κινεζικές βιομηχανικές επιχειρήσεις κατέγραψαν την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων ετών τον Αύγουστο, καθώς τα κόστη συνέχισαν να αυξάνονται ενώ οι τιμές των προϊόντων να μειώνονται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

«Βαρίδι» για την κερδοφορία των επιχειρήσεων στάθηκε και η πτώση του χρηματιστηρίου, που οδήγησε σε μείωση των αποδόσεων των επενδύσεων, ενώ οι διακυμάνσεις του γουάν αύξησαν τις δαπάνες των εταιρειών.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, τα κέρδη βιομηχανικών εταιρειών μειώθηκαν κατά 8,8% τον Αύγουστο έναντι του αντίστοιχου μήνα του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας την μεγαλύτερη ετήσια πτώση από τότε που η Στατιστική Υπηρεσία άρχισε να παρακολουθεί τα στοιχεία αυτά, το 2011.

Στο οκτάμηνο τα κέρδη ήταν μειωμένα κατά 1,9% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, οι αποδόσεις των επενδύσεων ήταν αυξημένες σε σχέση με το προηγούμενο έτος (κατά 4,12 δισ. γουάν), αλλά σημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με τον Ιούλιο, όταν είχαν αυξηθεί κατά 11,04 δισ. γουάν.

Παράλληλα, οι δαπάνες των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 23,9% τον Αύγουστο, έναντι ετήσιας μείωσης κατά 3% τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v