Alibaba: Κατέθεσε προσφορά για εξαγορά του «YouTube της Κίνας»

Ο κινεζικός κολοσσός λιανικής κατέχει ήδη το 18,3% της Youku Tudou, που αποκαλείται το YouTube της Κίνας. Για να αγοράσει το σύνολο της εταιρείας η Αlibaba θα πρέπει να καταβάλει 4,2 δισ. δολάρια.

Alibaba: Κατέθεσε προσφορά για εξαγορά του «YouTube της Κίνας»

H Αlibaba κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά όλων των μετοχών της Youku Tudou, σε ένα ντιλ που θα αποτιμά την κινεζική εταιρεία streaming στα 5,2 δισ. δολάρια.

Ο κινεζικός κολοσσός λιανικής κατέχει ήδη το 18,3% της Youku Tudou, που αποκαλείται το YouTube της Κίνας. Στόχος της Alibaba είναι να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Alibaba ανέφερε ότι η προσφορά της για 26,60 δολάρια την μετοχή αντιπροσωπεύει premium 30,2% σε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης. Για να αγοράσει το σύνολο της εταιρείας η Αlibaba θα πρέπει να καταβάλει 4,2 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Youku Tudou στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ενισχύεται 23% στα 25,05 δολάρια.

«Τα ψηφιακά προϊόντα, ειδικά τα βίντεο, είναι τόσο σημαντικά όσο και τα φυσικά προϊόντα στο e-commerce» δήλωσε ο Daniel Zhang της Alibaba σε ανακοίνωση. «Το υψηλής ποιότητας περιεχόμενο της Youku θα είναι ένα βασικό συστατικό των ψηφιακών προϊόντων που θα προσφέρει η Alibaba στο μέλλον» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v