Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Fosun

Η φερόμενη ως «εξαφάνιση» του Guo την περασμένη εβδομάδα είχε προκαλέσει ανησυχίες στους επενδυτές, αναφορικά με την επίπτωση που θα είχε αυτό στη Fosun, η οποία έχει μερίδια μεταξύ άλλων στη γαλλική ξενοδοχειακή αλυσίδα Club Med, στη βρετανική Thomas Cook, καθώς και στη Folli Follie.

Εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Fosun

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τις αναφορές περί «εξαφάνισής» του, λόγω έρευνας για υπόθεση διαφθοράς, έκανε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Fosun International Guo Guangchang, ο οποίος συμμετείχε σε εταιρική σύσκεψη, όπως ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Ο Guo δεν είπε πού βρισκόταν τόσο διάστημα, ούτε αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Fosun, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρός της βοηθούσε τις κινεζικές αρχές σε έρευνα.

Ο Guo, όπως ανέφεραν οι πηγές, συζήτησε τη στρατηγική και τις επιδόσεις της Fosun.

Η φερόμενη ως «εξαφάνιση» του Guo την περασμένη εβδομάδα είχε προκαλέσει ανησυχίες στους επενδυτές αναφορικά με την επίπτωση που θα είχε αυτό στη Fosun, η οποία έχει μερίδια μεταξύ άλλων στη γαλλική ξενοδοχειακή αλυσίδα Club Med, στη βρετανική Thomas Cook, καθώς και στη Folli Follie.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι ο πρώτος Κινέζος CEO που φέρεται να έχει «εξαφανιστεί» προσωρινά φέτος, καθώς η κινεζική κυβέρνηση επιχειρεί να πατάξει τη διαφθορά στον επιχειρηματικό κόσμο, και ιδιαίτερα στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Η Fosun είναι μία από τις πλέον επιθετικές εταιρίες της Κίνας σε ό,τι αφορά σε αποκτήσεις, ιδιαίτερα στο εξωτερικό, και η «εξαφάνιση» του Guo προκάλεσε ανησυχία στον ήδη ταραγμένο ιδιωτικό τομέα της χώρας.

Αν και ο CEO εμφανίστηκε τη Δευτέρα το πρωί, οι μετοχές της Fosun International, της μονάδας που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, βρέθηκαν σε απότομα χαμηλά επίπεδα, πριν ανακάμψουν ελαφρά έπειτα από λίγο.

Ο όμιλος έχει πρόσφατα εξαγοράσει γνωστές μάρκες και ιδιοκτησίες σε όλο τον κόσμο, ενώ ο Guo προσπαθεί όλο και περισσότερο να βασίσει την αυτοκρατορία του στο μοντέλο του Warren Buffett και ιδιαίτερα στη χρήση της ασφάλισης περιουσιακών στοιχείων ως μέσο παραγωγής φρέσκου επενδυτικού κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v