Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Δανία θα κατάσχει τα τιμαλφή των προσφύγων

Το κοινοβούλιο της Δανίας ψήφισε υπέρ του να επιτραπεί στην αστυνομία να ψάχνει τους αιτούντες άσυλο κατά την άφιξη τους στην χώρα και να κατάσχει χρήματα και κοσμήματα. Στήριξη και από βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών. Αντιδράσεις από ΟΗΕ.

Η Δανία θα κατάσχει τα τιμαλφή των προσφύγων

Η Δανία είναι η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που θα αναγκάσει τους πρόσφυγες να παραδίδουν χρήματα και κοσμήματα. μετά από αντίστοιχες κινήσεις από την Ελβετία και την Νότια Γερμανία.

Το κοινοβούλιο της Δανίας ψήφισε την Τρίτη υπέρ του να επιτραπεί στην αστυνομία να ψάχνει τους αιτούντες άσυλο κατά την άφιξη τους στην χώρα και να κατάσχει οποιαδήποτε αντικείμενα πάνω από το όριο των 10.000 κορώνων και δεν έχουν συναισθηματική αξία.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, ο νόμος που παρουσίασε η κεντροδεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας έλαβε θετική ψήφο από τους 81 από τους 109 βουλευτές που βρίσκονταν στην Βουλή, καθώς μέλη των Σοσιαλδημοκρατών στήριξαν την πρόταση.

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι τα μέτρα «θα θρέψουν τον φόβο και την ξενοφοβία». Οι Δανοί πολιτικοί ωστόσο έχουν υποστηρίξει πως απλά «επιβάλλουν την λιτότητα ανάμεσα στους πρόσφυγες και στους Δανούς». 

Σημειώνεται πως στην Δανία ο ίδιος κανονισμός ισχύει και για τους πολίτες που λαμβάνουν κοινωνικές παροχές, οι οποίοι πρέπει να παραχωρήσουν περιουσιακά στοιχεία άνω των 10.000 κορώνων για να λάβουν κρατική βοήθεια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v