Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η BHP Billiton σε αναζήτηση περιουσιακών στοιχείων χαλκού και πετρελαίου

Η εταιρία προσπαθεί να επωφεληθεί από πιθανές ευκαιρίες στο χαμηλότερο σημείο της απότομης πτώσης στα εμπορεύματα. Αναζητά ορυχεία χαμηλού κόστους ή πεδία πετρελαίου που ήδη παράγουν. Δεν θέλει να αγοράσει ολόκληρες εταιρίες.

Η BHP Billiton σε αναζήτηση περιουσιακών στοιχείων χαλκού και πετρελαίου

Η BHP Billiton ερευνά πιθανές αποκτήσεις περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με το χαλκό και το πετρέλαιο, καθώς ψάχνει τρόπους να αναβιώσει τα κέρδη πέραν από περαιτέρω περικοπές στα κόστη, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Andrew Mackenzie.

Ο CEO ανέφερε ότι η εταιρία δεν επιθυμεί να χάσει ευκαιρίες για συμφωνίες στο χαμηλότερο σημείο της απότομης πτώσης που έχουν εμφανίσει τα εμπορεύματα. Πιθανές συμφωνίες μπορεί να αντισταθμίσουν την πιο βραδεία ανάπτυξη των ήδη υπαρχόντων πρότζεκτς, καθώς η BHP Billiton αναμένει μια βελτίωση τιμών από τα πολυετή χαμηλά. Τα νέα περιουσιακά στοιχεία «θα ανεβάσουν την κλίμακα της εταιρίας χωρίς να αυξήσουν την πολυπλοκότητά της», υποστήριξε το στέλεχος.

Όπως εξήγησε, σε μια ιδανική περίπτωση, οποιαδήποτε απόκτηση θα αφορά σε ένα μεγάλο, χαμηλού κόστους ορυχείο ή πεδίο πετρελαίου που βρίσκεται ήδη στην παραγωγή. «Αν είναι επικερδές, τότε αυτό βοηθά να πάρεις πολύ γρήγορα πίσω το κόστος της αγοράς», πρόσθεσε.

Ο Mackenzie υπογράμμισε πως η εταιρία αναζητά μεμονωμένα ορυχεία ή πεδία και όχι την εξαγορά ολόκληρων εταιριών, αφού δεν επιθυμεί να αναλάβει και ανεπιθύμητα περιουσιακά στοιχεία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v