Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

VW: Η ανάκληση των οχημάτων έχει... «κολλήσει» στην πρώτη ταχύτητα

VW και αμερικανικές αρχές δεν λένε να συμφωνήσουν στον τρόπο επισκευής των 600.000 οχημάτων ντίζελ. Στην Ευρώπη η διαδικασία έχει «κολλήσει» στις δοκιμές του Passat που δεν έχουν ικανοποιήσει τη γερμανική αρμόδια αρχή.

VW: Η ανάκληση των οχημάτων έχει... «κολλήσει» στην πρώτη ταχύτητα

Η παγκόσμια ανάκληση εκατομμυρίων οχημάτων της Volkswagen έχει «κολλήσει» καθώς οι ρυθμιστικές αρχές σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη εξακολουθούν να καθυστερούν την έγκριση της προτεινόμενης από την εταιρία επισκευής των αυτοκινήτων που δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα για τις εκπομπές ρύπων.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται εδώ και μήνες εν μέσω διαπραγματεύσεων με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές σε θέματα περιβάλλοντος, σχετικά με το πώς θα επισκευάσει σχεδόν 600.000 οχήματα ντίζελ. Ομοσπονδιακός δικαστής έχει δώσει στη VW μια διορία μέχρι τις 24 Μαρτίου, προκειμένου να επινοήσει έναν τρόπο επισκευής των αμερικανικών αυτοκινήτων.

Ωστόσο όπως αναφέρει το MarketWatch, στελέχη της εταιρίας έχουν ήδη θέσει υπό αμφισβήτηση την ικανότητά τους να ανταποκριθούν σε αυτό το στόχο. Ο Herbert Diess, διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης μάρκας της εταιρίας, ανέφερε πρόσφατα ότι πιθανότατα θα πάρει μήνες πριν επιτευχθεί μια συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές για τον τρόπο επισκευής.

Στην Ευρώπη, η Volkswagen ήλπιζε να ξεκινήσει με καλύτερους όρους η διαδικασία. Τον περασμένο μήνα, η εταιρία ξεκίνησε μια ανάκληση που τελικά θα αφορά σε σχεδόν εννέα εκατομμύρια οχήματα συνολικά. Οι επισκευές του Passat, ενός από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα ξεκινούσε έπειτα από μερικές εβδομάδες. Ωστόσο, η αρμόδια γερμανική αρχή KBA δεν έχει δώσει το πράσινο φως για την ανάκληση του συγκεκριμένου μοντέλου.

«Δεν έχει δοθεί έγκριση για το Passat. Οι δοκιμές συνεχίζονται», ανέφερε εκπρόσωπος της KBA μιλώντας στη Wall Street Journal.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v