Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι επενδυτές του πετρελαίου χάνουν 7,4 δισ. από τα μερίσματα

Οι πληρωμές μερισμάτων θεωρούνται «ιερές» από τους επενδυτές. Τουλάχιστον 12 εταιρίες ενέργειας έχουν περικόψει τα μερίσματα. Το μέτρο προστίθεται σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις και ακυρωμένες επενδύσεις αξίας πάνω από 100 δισ. δολαρίων.

Οι επενδυτές του πετρελαίου χάνουν 7,4 δισ. από τα μερίσματα

Καθώς πλήττονται από τις μειούμενες τιμές στην ενέργεια, τουλάχιστον 12 εταιρίες πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν επιλέξει να μειώσουν το μέρισμα φέτος προκειμένου να διατηρήσουν κάποια μετρητά, κόβοντας πληρωμές που θεωρούνται «ιερές» από τους επενδυτές, όπως σχολιάζει το Bloomberg.

Το κόστος για τους μετόχους ανέρχεται σε πάνω από 7,4 δισ. δολάρια σε χαμένα εισοδήματα, που θα είχαν λάβει φέτος αν οι πληρωμές διατηρούνταν αμετάβλητες.

Πρόκειται για ένα ακόμη επώδυνο μέτρο, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις και πάνω από 100 δισ. δολάρια σε ακυρωμένες επενδύσεις, εν μέσω της χειρότερης βουτιάς στις τιμές του πετρελαίου και του αερίου εδώ και δεκαετίες. Στο μεταξύ, οι τριμηνιαίες πληρωμές που έχουν αποτελέσει για τους συντηρητικούς μετόχους πηγή σταθερού εισοδήματος, είναι απίθανο να αποκατασταθούν στο άμεσο μέλλον.

«Αυτό πραγματικά ενισχύει την αναγκαιότητα ενός περιθωρίου ασφαλείας, αν αγοράζεις μια μετοχή κυρίως για το μέρισμά της», τόνισε ο Josh Peters της Morningstar. «Αυτό που έχουμε διαπιστώσει για κάποιες από τις εταιρίες ενέργειας είναι ότι το περιθώριο ασφαλείας είτε ήταν ισχνό είτε δεν υπήρχε», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v