Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Heineken θέλει τον έλεγχο της μεγαλύτερης ινδικής ζυθοποιίας

Η εταιρία έχει στην κατοχή της το 42,4% της United Breweries του δισεκατομμυριούχου Vijay Mallya, που χρωστάει πάνω από ένα δισ. στις τράπεζες. Μάλλον θα αυξήσει το μερίδιό της σε πάνω από 50%, ποντάροντας σε μια αγορά που αναπτύσσεται ραγδαία.

Η Heineken θέλει τον έλεγχο της μεγαλύτερης ινδικής ζυθοποιίας

Η Heineken πιθανώς θα ζητήσει από τον Vijay Mallya, ο οποίος χρωστάει στις τράπεζες πάνω από ένα δισ. δολάρια, να αποσυρθεί από την κεφαλή του διοικητικού συμβουλίου της United Breweries, της μεγαλύτερης ζυθοποιίας της Ινδίας. Πηγές γνωρίζουν τα σχέδια και τις οποίες επικαλείται το Reuters, μετά την κίνηση αυτή η ολλανδική εταιρία μάλλον θα αυξήσει το μερίδιό της στην εταιρία σε πάνω από 50%, ποντάροντας σε μια αναπτυσσόμενη αγορά.

Η Heineken απέκτησε το 2008 ένα μερίδιο 37,5% στην United Breweries, μέσω της εξαγοράς της Scottish & Newcastle. Από τότε, έχει αυξήσει το μερίδιό της σε 42,4%. Με τον Ινδό δισεκατομμυριούχο να εστιάζει στα χρέη του από μια αεροπορική εταιρία που έχει καταρρεύσει, ενδεχομένως πρόκειται για μια έγκαιρη κίνηση από την πλευρά της ολλανδικής εταιρίας ιδιαίτερα εφόσον η εν λόγω αγορά αναπτύσσεται ραγδαία.

Οι πηγές τονίζουν ότι σε περίπτωση που ο Mallya δεν δεχθεί να αποχωρήσει από τη θέση του επικεφαλής του συμβουλίου, η Heineken ενδέχεται να καλέσει σε συμβούλιο μετόχων για να ψηφιστεί η απομάκρυνσή του.

Αν και τα δύο τρίτα των Ινδών δεν πίνουν αλκοόλ, πολλές φορές για θρησκευτικούς και πολιτιστικούς λόγους, η ραγδαία αστικοποίηση και μια μεσαία τάξη που αυξάνεται, αλλάζουν τις συνήθειες των καταναλωτών. Η Ινδία αντιστοιχεί στο 13% της παγκόσμιας κατανάλωσης μπύρας και η ετήσια ανάπτυξη σε όγκο αναμένεται να έχει ξεπεράσει σε ρυθμό το παγκόσμιο μέσο όρο και μεγάλες αγορές όπως η Κίνα μέχρι το 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v