Γερμανία: Σε χαμηλά 16 μηνών ο PMI μεταποίησης το Μάρτιο

Η παγκόσμια ζήτηση πιέζει την οικονομία. Ο δείκτης PMI δείχνει μια μέτρια ανάπτυξη, ωστόσο η Bundesbank εκτίμησε χθες πως θα σημειωθεί επιβράδυνση τους επόμενους τρεις μήνες.

Γερμανία: Σε χαμηλά 16 μηνών ο PMI μεταποίησης το Μάρτιο

Ο γερμανικός τομέας μεταποίησης αναπτύχθηκε με τον πιο αργό ρυθμό των 16 τελευταίων μηνών το Μάρτιο. Όπως σχολιάζει το Bloomberg, πρόκειται για μια ένδειξη πως η οικονομία πιέζεται από την μειωμένη παγκόσμια ζήτηση.

Ο PMI μεταποίησης έπεσε το Μάρτιο στο 50,4 από 50,5 το Φεβρουάριο, ελάχιστα πάνω σε σχέση με το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

«Φαίνεται πως η δυναμική στην γερμανική οικονομία θα παραμείνει υποτονική τους μήνες που έρχονται», τόνισε ο Oliver Kolodseike, οικονομολόγος στη Markit. Τα αποτελέσματα του PMI αποτελούν «ένδειξη μιας μέτριας, αν και μη εντυπωσιακής, ανάπτυξης του ΑΕΠ, παρόμοια με τα ποσοστά που είδαμε κατά τα τελευταία δύο τρίμηνα», πρόσθεσε.

Πάντως, η Bundesbank εκτίμησε τη Δευτέρα πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πιθανώς θα διατηρήσει το «στέρεο ρυθμό ανάπτυξής της» αυτό το τρίμηνο, αλλά θα υπάρξει κάποια επιβράδυνση τους επόμενους τρεις μήνες. Η τράπεζα υπογράμμισε τις αδύναμες παραγγελίες των εργοστασίων και μια επιδείνωση στις επιχειρηματικές προσδοκίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v