Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετά τις Βρυξέλλες, ΙΚ και μισαλλοδοξία στο στόχαστρο των Anonymous

«Όταν οι τρομοκράτες σκοτώνουν αθώους πολίτες στο Βέλγιο, χτυπούν τους πάντες στην Ευρώπη», τόνισαν οι χάκερς με βίντεό τους. Αν και οι Anonymous είναι γνωστοί για τις κυβερνοεπιθέσεις τους, αυτή τη φορά κάνουν έκκληση για συμπόνοια.

Μετά τις Βρυξέλλες, ΙΚ και μισαλλοδοξία στο στόχαστρο των Anonymous

Η ομάδα των ακτιβιστών χάκερς, Anonymous, καλεί τον κόσμο να αντισταθεί στις διακρίσεις, στο πλαίσιο του αγώνα της κατά του Ισλαμικού Κράτους τον οποίο εντείνει στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στην καρδιά των Βρυξελλών.

Σε βίντεο που ανήρτησαν στο YouTube έπειτα από τις βομβιστικές επιθέσεις, μέλος της ομάδας καταδίκασε τις θανατηφόρες επιθέσεις που εκτέλεσε δίκτυο που συνδέεται με τους τζιχαντιστές. Παρότι οι Anonymous είναι γνωστοί για τις κυβερνοεπιθέσεις κατά των στόχων τους, αυτή τη φορά κάνουν έκκληση για συμπόνοια, αναφέρει το CNBC.

«Δε χρειάζεται να τους χακάρετε. Αν αντισταθείτε στις διακρίσεις στη χώρα σας, τους χτυπάτε πολύ περισσότερο απ' ό,τι με το να χακάρετε τα websites τους», τόνισε ο χάκερ πίσω από τη μάσκα του Γκάι Φωκς. «Το Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να στρατολογήσει μουσουλμάνους στην Ευρώπη αν τους αποδεχτούμε και τους περιλάβουμε στην κοινωνία. Επομένως θέλουμε όλοι σας να ενωθείτε ενάντια στις διακρίσεις», πρόσθεσε.

Οι Anonymous κήρυξαν για πρώτη φορά τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, κατά τις οποίες 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας. Αργότερα εκείνο το μήνα, οι χάκερς ισχυρίστηκαν πως εξάλειψαν 20.000 λογαριασμούς στο Twitter, οι οποίοι συνδέονταν με την τζιχαντιστική οργάνωση.

«Δε θα σταματήσουμε όσο οι τρομοκράτες συνεχίζουν τις ενέργειες τους σε όλο τον κόσμο. Θα χτυπήσουμε εναντίον τους. Θα συνεχίσουμε να διεισδύουμε στους ιστότοπούς τους, κλείνοντας τους λογαριασμούς τους στο Twitter και κλέβοντας τα bitcoin τους. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της ελευθερίας και της ανοχής», τονίζει το βίντεο.

«Όταν εκείνοι σκοτώνουν αθώους πολίτες στο Βέλγιο, χτυπούν τους πάντες στην Ευρώπη. Πρέπει να ανταποδόσουμε», κατέληξε ο χάκερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v