Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες πλήττουν τον τουρισμό στην Ευρώπη

Οι διεθνείς αφίξεις στις Βρυξέλλες εκτιμάται πως θα πέσουν κατά 24%, ενώ και παρατηρείται «εξάπλωση» στους περισσότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Συνολικά οι αφίξεις στην Ευρώπη αναμένεται να περιοριστούν κατά 5% τους επόμενους μήνες.

Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες πλήττουν τον τουρισμό στην Ευρώπη

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης που σκότωσαν 32 ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα, επηρεάζουν δραματικά τον αριθμό των διεθνών επισκεπτών στην ήπειρο και θα τον επηρεάζουν για τους επόμενους μήνες.

Στοιχεία που έδωσε η Forwardkeys, ένας φορέας πληροφοριών για τον τουρισμό, καταδεικνύουν πως οι διεθνείς αφίξεις στην Ευρώπη μεταξύ 14 Απριλίου και 31 Αυγούστου θα είναι κατά 5% πιο περιορισμένες σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, βάσει των κρατήσεων θέσεων στα αεροπλάνα.

Τα δεδομένα που έδωσε ο φορέας δείχνουν ότι ο χειρότερος αντίκτυπος θα γίνει αισθητός στις Βρυξέλλες όπου οι διεθνείς αφίξεις προβλέπεται να πέσουν κατά 24%, παρότι εκτιμάται πως θα πληγούν πολλές από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

«Υπάρχει μια εξάπλωση στους περισσότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς», εξήγησε σύμφωνα με το CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της Forwardkeys, Olivier Jager.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής έρευνας στην HSBC για τη μεταφορά ιδίων κεφαλαίων, Andrew Lobbenberg, προχώρησε σε παρόμοια πρόβλεψη τονίζοντας ότι οι επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι μείωναν τους όγκους για δύο μήνες μετά.

«Πιστεύουμε ότι ο αντίκτυπος των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων θα επηρεάσει όλες τις αεροπορικές εταιρίες. Αυτό που είδαμε στο Παρίσι, δεν ήταν μόνο από και προς το Παρίσι, ήταν όλα τα ταξίδια από και προς την Ευρώπη και τα ταξίδια μέσα στην Ευρώπη με αερογραμμές χαμηλού κόστους, καθώς και ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με μεγάλες παραδοσιακές εταιρίες», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v