Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nowotny: Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη το ΔΝΤ

Η σταθεροποίηση της Ελλάδας είναι ένα πρόβλημα που οι Ευρωπαίοι μπορούν να λύσουν από μόνοι τους, δήλωσε σε συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse o Ewald Nowotny.

Nowotny: Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι πλέον απαραίτητο για την οικονομική σταθεροποίηση της Ελλάδας, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει η WSJ, ο Εwald Nowotny, ο οποίος είναι και κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας, ανέφερε σε συνέντευξη του στην αυστριακή Die Presse ότι «από οικονομική άποψη το ΔΝΤ δεν είναι πλέον απαραίτητο για την σταθεροποίηση της Ελλάδας».

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα που οι Ευρωπαίοι μπορούν να λύσουν από μόνοι τους» πρόσθεσε.

Η θέση του κ. Nowotny έρχεται σε αντίθεση με την δήλωση που έκανε ο Γερμανός ομόλογος του σε συνέδριο στην Φρανκφούρτη ότι το ΔΝΤ είναι αναπόσπαστο κομμάτι των προγραμμάτων διάσωσης.

Στην συνέντευξη του ο κ. Νοwotny υποστήριξε ακόμα ότι ο χρηματοοικονομικός τομέας της Βρετανίας θα δεχόταν πλήγμα αν η χώρα αποχωρούσε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ίδιος ανέφερε πως τα οικονομικά δεδομένα δείχνουν πως η χώρα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ε.Ε.

Προειδοποίησε ωστόσο πως έτσι και συμβεί το Brexit τα κράτη μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να κρατήσουν σκληρή στάση. 

«Αν έλθει τελικά το Brexit, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε δύσκολες διαπραγματεύσεις για την έξοδο» ανέφερε στην αυστριακή εφημερίδα. «Από την σκοπιά της ευρωπαϊκής νομισματικής πολιτικής, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να υπάρξει διευκόλυνση των βρετανικών επιθυμιών» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v