Κίνα: Στο 6,7% μειώθηκε η ανάπτυξη το α' τρίμηνο

Ο ρυθμός ανάπτυξης του κινεζικού ΑΕΠ μειώθηκε το α' τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο, ωστόσο άλλοι δείκτες έδειξαν πως τα νέα δάνεια, οι λιανικές πωλήσεις, η βιομηχανική παραγωγή και οι επενδύσεις τα πήγαν καλύτερα του προβλεπόμενου.

Κίνα: Στο 6,7% μειώθηκε η ανάπτυξη το α τρίμηνο

Τη βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη από το 2009 εμφάνισε η Κίνα το α' τρίμηνο, ωστόσο η αύξηση του νέου χρέους φαίνεται πως τροφοδοτεί την ανάκαμψη του μεταποιητικού τομέα, των επενδύσεων και των δαπανών των νοικοκυριών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 6,7% το α' τρίμηνο του έτους, από 6,8% το δ' τρίμηνο του προηγούμενου έτους, όσο ανέμεναν οι αναλυτές.

Ωστόσο, άλλοι δείκτες έδειξαν πως τα νέα δάνεια, οι λιανικές πωλήσεις, η βιομηχανική παραγωγή και οι επενδύσεις παγίων στοιχείων τα πήγαν καλύτερα του προβλεπόμενου.

Συγκεκριμένα, οι κινεζικές τράπεζες χορήγησαν καθαρά νέα δάνεια ύψους 1,37 τρισ. γουάν (211,23 δισ. δολ.) τον Μάρτιο, ποσό σχεδόν διπλάσιο έναντι του προηγούμενου μήνα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10,5%, ενώ οι επενδύσεις παγίων στοιχείων αυξήθηκαν κατά 10,7% σε ετήσια βάση το α' τρίμηνο. Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 6,8%, έναντι αύξησης 5,9% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Επίσης, η ανεργία παρέμεινε κοντά στο 5,2% τον Μάρτιο, παρά τις κινήσεις για μείωση του υπερβάλλοντος προσωπικού στις βιομηχανίες άνθρακα και χάλυβα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v