Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Η Deutsche Bank είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το σύστημα

Η Deutsche Bank είναι η πιο επικίνδυνη τράπεζα και εμφανίζει το μεγαλύτερο βαθμό μετάδοσης ρίσκων στο εξωτερικό. Ακολουθείται από την HSBC και την Credit Suisse. Η Γερμανία έχει το μεγαλύτερο βαθμό μετάδοσης αναταράξεων, τονίζει το ΔΝΤ.

ΔΝΤ: Η Deutsche Bank είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το σύστημα

Η Deutsche Bank θέτει τους περισσότερους κινδύνους από όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου ως πιθανή πηγή εξωτερικών αναταράξεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Μεταξύ των παγκοσμίως συστημικά σημαντικών τραπεζών, η Deutsche Bank φαίνεται να συμβάλλει περισσότερο στα συστημικά ρίσκα, ακολουθούμενη από την HSBC και την Credit Suisse», τόνισε το Ταμείο στο πλαίσιο του προγράμματος αξιολόγησης χρηματοπιστωτικού τομέα.

Επεσήμανε παράλληλα ότι το γερμανικό τραπεζικό σύστημα εμφανίζει μεγαλύτερο βαθμό πιθανής μετάδοσης κινδύνων στο εξωτερικό, απ' ότι εσωτερικό.

«Συγκεκριμένα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το μεγαλύτερο βαθμό μετάδοσης κινδύνων στο εξωτερικό», πρόσθεσε το ΔΝΤ.

Η σημασία της Deutsche Bank υπερτονίζει την ανάγκη διαχείρισης κινδύνου, έντονης επίβλεψης και παρακολούθησης της έκθεσης στο εξωτερικό, καθώς και της ικανότητας των παγκοσμίως συστημικά σημαντικών τραπεζών να θέσουν σε εφαρμογή νέα καθεστώτα λήψης αποφάσεων», κατέληξε σύμφωνα με το MarketWatch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v