Άμεσες δαπάνες 7 τρισ. γεν σχεδιάζει η ιαπωνική κυβέρνηση

Επτά τρισ. γεν σε άμεσες δαπάνες και έξι τρισ. γεν σε προγράμματα δανεισμού και επενδύσεων περιλαμβάνει το "πακέτο" των 28 δισ. που θα εγκριθεί την Τρίτη. Στόχος η αύξηση των ιδιωτικών δαπανών για να τονωθεί η ιαπωνική οικονομία.

Άμεσες δαπάνες 7 τρισ. γεν σχεδιάζει η ιαπωνική κυβέρνηση

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σχεδιάζει άμεσες δημοσιονομικές δαπάνες ύψους περίπου 7 τρισ. γεν, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το πακέτο οικονομικής τόνωσης ύψους άνω των 28 τρισ. γεν, σύμφωνα με δυο πηγές που επικαλείται το Reuters. 

Το ποσό αυτό ίσως απογοητεύσει ορισμένους παίκτες της αγοράς που ανέμεναν μεγαλύτερες δαπάνες δεδομένου του συνολικού πακέτου, που αντιστοιχεί σε άνω του 5% του ΑΕΠ της χώρας, σχολιάζει το πρακτορείο. 

Το συνολικό πακέτο, που θα εγκριθεί από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε την ερχόμενη Τρίτη, περιλαμβάνει επίσης πρόγραμμα δημοσιονομικού δανείου και επενδύσεων ύψους 6 τρισ. γεν, με στόχο να τονωθούν οι δαπάνες του ιδιωτικού τομέα, όπως για παράδειγμα με την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής "maglev", ανέφεραν οι πηγές. 

Το σχέδιο, πάντως, δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. 

Τα υπόλοιπα 15 τρισ. γεν θα προέλθουν από ημικρατικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που παρέχουν δάνεια, εγγυήσεις δανείων και επιδοτήσεις σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v