Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Τερέζα Μέι «πλευρίζει» τράπεζες της Wall Street ενόψει Brexit

Η πρωθυπουργός σπεύδει να καθησυχάσει τράπεζες και άλλους επενδυτές ότι το Brexit δε θα πλήξει τις βρετανικές δραστηριότητες. Οργανώνει συγκεντρώσεις στην Νέα Υόρκη, τη στιγμή που η κυβέρνησή της μάλλον ετοιμάζεται για «soft Brexit».

Η Τερέζα Μέι «πλευρίζει» τράπεζες της Wall Street ενόψει Brexit

H Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα συζητήσει με κορυφαίες τράπεζες της Wall Street επάνω στο πώς η Βρετανία θα πρέπει να δομήσει την αποχώρησή της από την ΕΕ, προκειμένου να τις καθησυχάσει πως το Brexit δεν θα ζημιώσει τις βρετανικές δραστηριότητές τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Μέι θα συναντήσει «κυρίως» διευθύνοντες συμβούλους από τον χρηματοοικονομικό τομέα, μαζί με πρόσωπα από τους τομείς της τεχνολογίας και της ψυχαγωγίας, τη Δευτέρα στην Νέα Υόρκη.

Η πρωθυπουργός θα οργανώσει δύο συγκεντρώσεις: μία ευρεία, επίσημη συνάντηση σε μεγάλους για τη Βρετανία επενδυτές, περιλαμβανομένων των Goldman Sachs, Morgan Stanley, BlackRock, IBM και Amazon.

Για μετά έχει οργανώσει δεξίωση για περίπου 60 αμερικανικά στελέχη, καθώς και για βρετανικές επιχειρήσεις που επενδύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για τις πρώτες τέτοιου είδους κινήσεις της Μέι από όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία, ενώ το δημοσίευμα τονίζει ότι τόσο η ίδια όσο και ο Μπόρις Τζόνσον που τη συνοδεύει, θα πρέπει κυρίως να ακούσει τους επενδυτές και όχι τόσο να μιλήσει.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό, θα συζητηθεί το «πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε το εμπόριο και τις επενδύσεις μεταξύ Βρετανίας και ΗΠΑ», ενώ οι δύο συγκεντρώσεις «θα δώσουν (στους επενδυτές) την ευκαιρία να εκφράσουν τις ανησυχίες τους».

Η Τερέζα Μέι βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να παρευρεθεί στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Στο πλαίσιο του ταξιδιού αυτού, θα συναντήσει και διάφορους παγκόσμιους ηγέτες για πρώτη φορά.

Η επίσκεψή της συμπίπτει με το εντεινόμενο debate για το αν η Βρετανία θα πρέπει να προχωρήσει στο λεγόμενο «hard» ή «soft Brexit», αν και υπάρχουν το δημοσίευμα τονίζει ότι μάλλον η κυβέρνηση τείνει περισσότερο προς το δεύτερο. Σύμφωνα με το σενάρια αυτό, η χώρα θα διατηρήσει την πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές, ιδιαίτερα για τη βιομηχανία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αν και αυτό θα συνεπάγεται χαλαρότερους περιορισμούς στη μετανάστευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v