Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το πρόστιμο της Deutsche Bank

Ρευστές παραμένουν ακόμα οι λεπτομέρειες του διακανονισμού στις ΗΠΑ. Η Deutsche Bank "αντέχει" ένα μεγάλο πρόστιμο, εκτιμά η Moody's. Κοντά σε συμφωνία Deutsche Bank και συνδικάτα για περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το πρόστιμο της Deutsche Bank

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Deutsche Bank και του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για διακανονισμό των υποθέσεων τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων συνεχίζονται, ενώ ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί κάποια συμφωνία προς έγκριση σε καμία από τις δυο πλευρές, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal.

Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν, όμως δεν έχουν προοδεύσει τόσο ώστε μια προτεινόμενη συμφωνία να έχει φτάσει στα χέρια των ανώτατων κλιμακίων του αμερικανικού υπουργείο Δικαιοσύνης ή της Deutsche Bank προς εξέταση, σημείωσαν οι πηγές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι λεπτομέρειες παραμένουν ρευστές. Νομικοί του υπουργείου Δικαιοσύνης έχουν «ρίξει» την ιδέα να υπάρξει συμφωνία και με άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες που δεν έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό για παρόμοιες υποθέσεις, και να υπάρξει μια κοινή ανακοίνωση, όμως μια τέτοια κίνηση δεν είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί, ανέφεραν οι πηγές.

Εκπρόσωποι τόσο της Deutsche Bank όσο και του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Moody's: Η Deutsche «αντέχει» ένα μεγάλο πρόστιμο

Εξάλλου, σε σημερινή της έκθεση η Moody's αναφέρει πως θα ήταν θετικό για τους ομολογιούχους της Deutsche Bank αν η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε διακανονισμό γύρω στα 3,1 δισ. δολάρια (2,75 δισ. ευρώ).

Ο οίκος υποθέτει πως τουλάχιστον το ήμισυ των αποθεμάτων της Deutsche Bank για διακανονισμό δικαστικών υποθέσεων, που ανέρχονταν στα 5,5 δισ. ευρώ στο τέλος του β' τριμήνου, θα μπορούσαν να διατεθούν για τον διακανονισμό της υπόθεσης στις ΗΠΑ.

Όπως σημειώνει, με βάση το μερίδιο αγοράς της Deutsche Bank, που ανέρχεται σε 6,4% (σύμφωνα με τα στοιχεία του Asset Backed Alert για την περίοδο 2004-2007), ένας διακανονισμός στα 1,1 δισ. δολάρια, ή ακόμα και στα 2,3 δισ. δολάρια «μπορεί να καλυφθεί»,

Ωστόσο, ένας διακανονισμός στο υψηλό όριο αντίστοιχων διακανονισμών από άλλες τράπεζες, θα ανέρχονταν συνολικά σε 5,7 δισ. δολάρια, κάτι που θα απαιτούσε αύξηση των αποθεμάτων της τράπεζας για διακανονισμούς κατά 2,4 δισ. ευρώ, κάτι που θα περιόριζε την κερδοφορία της φέτος, όμως δεν θα επιδείνωνε σημαντικά την κεφαλαιακή θέση της γερμανικής τράπεζας.

Προς περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Bloomberg, η Deutsche Bank πλησιάζει σε συμφωνία με τα εργατικά συνδικάτα που θα ανοίξει τον δρόμο για την περικοπή περίπου 1.000 θέσεων εργασίας στη Γερμανία, στο πλαίσιο των περικοπών δαπανών που ανακοίνωσε πέρυσι ο CEO της τράπεζας, John Cryan.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v