Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχέδιο «κεφαλαιακής ένεσης» σε DB από γερμανικές εταιρίες

Eκτακτο σχέδιο για τη στήριξη της Deutsche Bank ετοιμάζουν κορυφαίες γερμανικές εταιρίες, σύμφωνα με την Handelsblatt. Ενήμερο το Βερολίνο και η ηγεσία της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας.

Σχέδιο «κεφαλαιακής ένεσης» σε DB από γερμανικές εταιρίες

Διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων γερμανικών εταιριών έχουν συζητήσει την κατάσταση της Deutsche Bank και είναι προετοιμασμένοι ακόμα και να προσφέρουν «ένεση κεφαλαίων» για να διασώσουν τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt.

Με βάση το έκτακτο σχέδιο, οι εταιρίες που θα συμμετάσχουν θα αγοράσουν μετοχές της Deutsche Bank. Η «κεφαλαιακή ένεση» δεν θα ξεπερνάει τα 10 δισ. ευρώ.

Πηγές δήλωσαν στη γερμανική εφημερίδα πως για το σχέδιο έχουν ενημερωθεί η ηγεσία της Deutsche Bank και υψηλόβαθμοι Γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

To Bερολίνο, το οποίο έχει αρνηθεί να προσφέρει δημόσια οικονομική στήριξη στην μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, καλωσόρισε το σχέδιο στήριξης από τον ιδιωτικό τομέα.

«Η στήριξη του ιδιωτικού τομέα στη Deutsche Bank είναι σε κάθε περίπτωση προτιμότερη από τη χρήση κρατικού χρήματος» ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή στη Handelsblatt.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v