Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: «Ευκαιρία αγοράς» στον χρυσό

Η τράπεζα τονίζει ότι σε περίπτωση που η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχωρήσει σημαντικά κάτω των 1.250 δολαρίων/ουγγιά, προσφέρει μια στρατηγική ευκαιρία αγοράς. Αυτή τη στιγμή ο χρυσός διαπραγματεύεται στα 1.257,10 δολάρια.

Goldman Sachs: «Ευκαιρία αγοράς» στον χρυσό

Η Goldman Sachs υποστήριξε ότι μια στρατηγική ευκαιρία αγοράς ενδέχεται να «ανοίξει» στον χρυσό, σε περίπτωση που οι τιμές υποχωρήσουν σημαντικά κάτω των 1.250 δολαρίων η ουγγιά, με το πολύτιμο μέταλλο να προσφέρει στους επενδυτές έναν τρόπο προστασίας έναντι των κινδύνων από την παγκόσμια ανάπτυξη και από τα όρια στην αποτελεσματικότητα των κεντρικών τραπεζών.

Παρότι η πτώση που εμφάνισε ο χρυσός τον περασμένο μήνα -και η οποία επιταχύνθηκε αυτή την εβδομάδα- συνάδει με την απαισιόδοξη προοπτική της τράπεζας, εμφανίζεται μια ευκαιρία για αγορά σε περίπτωση που ενταθεί το sell-off, σύμφωνα με αναλυτές, περιλαμβανομένων των Jeffrey Currie και Max Layton. Αυτή τη στιγμή η ράβδος διαπραγματεύεται στα 1.257,10 δολάρια η ουγγιά, ελάχιστα πάνω από το επίπεδο των 1.250 δολαρίων.

Έπειτα από ένα εξαιρετικό πρώτο εξάμηνο φέτος, το ράλι του πολύτιμου μετάλλου άρχισε να αντιστρέφεται και αυτή τη στιγμή οδεύει για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση για το 2016, τονίζει το Bloomberg.

Η υποχώρηση του χρυσού πραγματοποιείται σε ένα περιβάλλον ανησυχιών των επενδυτών, πως οι κορυφαίες κεντρικές τράπεζες, περιλαμβανομένης της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Ιαπωνίας, μπορεί να πλησιάζουν στα όρια του τι μπορεί να κάνει η νομισματική πολιτική για να πυροδοτήσει ανάπτυξη.

«Θα θεωρούσαμε ένα sell-off στον χρυσό, σημαντικά κάτω των 1.250 δολαρίων, ως στρατηγική ευκαιρία αγοράς, δεδομένου ότι παραμένουν οι σημαντικοί πτωτικοί κίνδυνοι στην παγκόσμια ανάπτυξη και δεδομένου ότι η αγορά είναι πιθανό να παραμείνει ανήσυχη σχετικά με την ικανότητα της νομισματικής πολιτικής να αντιδράσει σε τυχόν αναταράξεις στην ανάπτυξη», επεσήμαναν οι Currie και Layton στην έκθεσή τους.

Η Goldman πρόσθεσε ότι παραμένει ευρέως ουδέτερη στην προοπτική της για τη ράβδο, ενώ σημείωσε πως η πτώση στην τιμή δεν έχει οδηγηθεί από πωλήσεις εκμεταλλεύσεων σε ETFs, οι οποίες αυξήθηκαν αυτή την εβδομάδα μέχρι χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v