Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To Twitter ψάχνει εναλλακτικές καθώς αποσύρονται οι «μνηστήρες»

Η εταιρία ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση με εξωτερικούς συμβούλους για την πώλησή της αφού αποχωρούν οι πιθανοί αγοραστές. Σε περίπτωση που δεν εκδηλωθεί νέο ενδιαφέρον, θα εξετάσει πώληση περιουσιακών στοιχείων και θα εστιάσει στο live video streaming.

To Twitter ψάχνει εναλλακτικές καθώς αποσύρονται οι «μνηστήρες»

Το Twitter, το οποίο αντιμετωπίζει τεράστια δυσκολία στην εύρεση νέων χρηστών, θα χρειαστεί να βασιστεί ακόμη περισσότερο στη στρατηγική του live video streaming, αφότου οι κορυφαίοι πιθανοί αγοραστές του λέγεται ότι έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους. Οι πρώην «μνηστήρες» του κοινωνικού δικτύου δεν αναμένεται να υποβάλουν προσφορές, εν μέσω πίεσης από τους επενδυτές τους.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το κοινωνικό δίκτυο είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον της Google, της Salesforce.com και της Walt Disney, ενώ και οι τρεις αυτές εταιρίες συμβουλεύτηκαν τράπεζες για την πιθανή αγορά. Τώρα, πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση επισημαίνουν πως οι εταιρίες είναι απίθανο να προχωρήσουν σε προσφορές.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή το Twitter είχε προγραμματίσει συνεδρίαση του συμβουλίου με εξωτερικούς συμβούλους για να συζητηθεί η πώληση, ωστόσο μία από τις πηγές αναφέρει ότι η συνάντηση ακυρώθηκε.

Η αναζήτηση της εταιρίας για αγοραστές ξεκίνησε αρκετά τρίμηνα πριν, κατά τα οποία η ανάπτυξη πωλήσεων και χρηστών επιβραδύνθηκε. Το Twitter προσέλκυσε το ενδιαφέρον ενός πιθανού αγοραστή, γεγονός που ώθησε το συμβούλιο να προσλάβει την Goldman Sachs και την Allen & Co, προκειμένου να αναλάβουν την πώληση.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή το Twitter εξετάζει άλλες πιθανές λύσεις, όπως είναι η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων που δεν είναι βασικά για τις δραστηριότητές της, τονίζουν οι πηγές.

Παράλληλα, σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί αγοραστής από εδώ και στο εξής, το Twitter θα δώσει περισσότερο βάρος στο να προσελκύσει χρήστες μέσω της στρατηγικής που εστιάζει στα live videos. Οι συνεργασίες του αφορούν σε περιεχόμενο που συνδέεται με αθλητικά, πολιτική και διασκέδαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v