Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαπέν: Οι αμερικανικές τράπεζες εγκαταλείπουν το Λονδίνο

Ο υπουργός τόνισε πως η μελλοντική σχέση Βρετανίας-ΕΕ κυριαρχεί στα πολιτικά και οικονομικά «πηγαδάκια». Μεγάλες αμερικανικές εταιρίες και τράπεζες με τις οποίες μίλησε, καθιστούν σαφές ότι θα μεταφέρουν δραστηριότητες σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Σαπέν: Οι αμερικανικές τράπεζες εγκαταλείπουν το Λονδίνο

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ανέφερε πως στελέχη μεγάλων αμερικανικών τραπεζών του είπαν ότι ετοιμάζονται να μεταφέρουν κάποιες δραστηριότητες από το Λονδίνο προς άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς η Βρετανία φεύγει από το ευρωπαϊκό μπλοκ.

Ο Σαπέν ανέφερε σε δημοσιογράφους στο Παρίσι πως η μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ κυριάρχησε στα «πηγαδάκια» στο περιθώριο των συνεδριάσεων της G20 και του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα, καθώς και των συζητήσεων των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα και την Τρίτη.

«Όσο ήμουν στην Ουάσινγκτον μίλησα με μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις και τράπεζες», εξήγησε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Μέχρι τώρα, το ερώτημά τους ήταν αν το Brexit θα συμβεί ή αν μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο. Αυτό έχει τελειώσει. Μας λένε ξεκάθαρα ότι θα υπάρξει μεταφορά δραστηριότητας. Δεν είναι πλέον ζήτημα του ''αν'', αλλά του ''πότε''. Δεν ξέρω σε τι κλίμακα ή ποιες απ' όλες (θα αποχωρήσουν)», δήλωσε.

«Τουλάχιστον γνωρίζουμε ότι θα έχει συμβεί μέχρι το Μάρτιο», σχολίασε ο Γάλλος πολιτικός, δεδομένου ότι η Τερέζα Μέι έχει δεσμευτεί να έχει ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 και τις επίσημες διαδικασίες μέχρι τότε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v