Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Η νίκη Τραμπ δεν έχει μεγάλη σημασία για τον S&P 500

Αναλυτές της Goldman Sachs αναμένουν οι μετοχές να συνεχίσουν την άνοδό τους μέσα στα επόμενα χρόνια, αν και με τον αργό ρυθμό που ήδη σημειώνουν. Άλλοι τονίζουν ότι από τη νίκη Τραμπ θα προκύψουν κάποια «βραχυπρόθεσμα θετικά» για τις αγορές.

Goldman Sachs: Η νίκη Τραμπ δεν έχει μεγάλη σημασία για τον S&P 500

Καθώς οι αγορές παλεύουν να συνειδητοποιήσουν την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, ένας επιφανής forecaster της Wall Street κρατά αμετάβλητο το στόχο για το ετήσιο κλείσιμο του S&P 500.

Ο David Kostin, ανώτατος στρατηγικός αναλυτής στην Goldman Sachs για τις αμερικανικές μετοχές, βλέπει το δείκτη να κλείνει το έτος στις 2.100 μονάδες, μόλις 1,8% χαμηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης. Η πρόβλεψή του περιλαμβάνει περιορισμένες επιπτώσεις από μια προεδρία Τραμπ, ενώ ο ίδιος τονίζει πως οι μετοχές πιθανότατα θα συνεχίσουν την άνοδο τα χρόνια που έρχονται.

«Αναμένουμε πως η αντίδραση της αγοράς μετοχών στο αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι περιορισμένη», έγραψε ο ειδικός σε σημερινή έκθεση προς τους πελάτες. «Η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται εδώ και επτά χρόνια και συνεχίζει να αναπτύσσεται σε έναν υποτονικό ρυθμό. Αναμένουμε ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο θα εμφανίσει άνοδο με αργό ρυθμό στη διάρκεια των επόμενων λίγων ετών, το οποίο θα συνάδει με την ανάπτυξη των κερδών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Bloomberg, άλλος στρατηγικός αναλυτής, ο Tom Lee της Fundstrat Global Advisors, προβλέπει πως ο S&P 500 θα καταγράψει άνοδο περίπου 7% από το άνοιγμα της Τετάρτης μέχρι το τέλος του έτους. Ο αναλυτής υποβάθμισε την εκτίμησή του για το κλείσιμο του 2016 κατά 100 μονάδες στις 2.225, αλλά ανέφερε ότι η παρουσία των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο και τον εκτελεστικό του βραχίονα θα πρέπει να ωφελήσει την οικονομική ανάπτυξη και να εμποδίσει τη Fed να συσφίξει την πολιτική.

«Μη δημοφιλείς πρόεδροι δεν σημαίνουν κακά αποτελέσματα για την οικονομία και το χρηματιστήριο», έγραψε ο Lee σε σημερινή έκθεση προς τους πελάτες. «Αυτό είναι αποκατάσταση ενός μέρους της ισορροπίας στο πολιτικό σύστημα. Η Fed είναι πιθανό να συγκρατηθεί το Δεκέμβριο και η αποδυνάμωση του δολαρίου χαλαρώνει τις χρηματοοικονομικές συνθήκες. Και τα δύο αυτά θα πρέπει να θεωρηθούν ως βραχυπρόθεσμα θετικά από τους επενδυτές», υποστήριξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v