Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελ-Εριάν: Γιατί ανέκαμψαν γρήγορα οι αγορές

Η πρώτη ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ ως νέου προέδρου των ΗΠΑ ήταν αυτή που καθησύχασε τις αγορές, υποστήριξε σε συνέντευξη του στο CNBC ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν.

Ελ-Εριάν: Γιατί ανέκαμψαν γρήγορα οι αγορές

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να κάνει τρία πράγματα για να σταθεροποιήσει τις χρηματιστηριακές αγορές και να αποτρέψει νέα πτώση, δήλωσε ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν στο CNBC.

«Είναι σημαντικό ότι ο κ. Tραμπ ήταν αρκετά εγκάρδιος στην πρώτη του εμφάνιση και για αυτό οι αγορές επανήλθαν από βουτιά 5% σε κάτι λιγότερο ανησυχητικό» ανέφερε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz στην εκπομπή «Sauwk Bok».

Στην ομιλία που έβγαλε μετά την νίκη του ο κ. Τραμπ υποσχέθηκε να συνεργαστεί αρμονικά ακόμα και με όσους δεν τον στήριξαν, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να υποχωρήσει το κλίμα διχασμού.

Ο κ. Ελ-Εριάν, σημείωσε πως οι αγορές θα αντιδράσουν θετικά σε ένα σχέδιο του Μπαράκ Ομπάμα που θα εστιάζει στις υποσχέσεις του για μείωση φόρων, αύξηση των επενδύσεων και απορρύθμιση αγορών. Ωστόσο, προειδοποίησε πως οι αγορές θα αντιδράσουν αρνητικά σε ένα σχέδιο εμπορικού προστατευτισμού.

Ο κ. Τραμπ θα πρέπει να κατεβάσει τους τόνους όσον αφορά την επαναδιαπραγμάτευση εμπορικών συμφωνιών και την επιβολή δασμών στην Κίνα, επισήμανε ο κ. Ελ-Εριάν.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v