Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Airbnb επιδιώκει φορολογικές συμφωνίες με 500 επιπλέον πόλεις

H εταιρεία έχει ήδη 200 υφιστάμενες φορολογικές συμφωνίες, με βάση τις οποίες είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει φόρους σε τοπικές διοικήσεις. Σε διαπραγματεύσεις με τις αρχές της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο για τους κανονισμούς φιλοξενίας.

Η Airbnb επιδιώκει φορολογικές συμφωνίες με 500 επιπλέον πόλεις

H Αirbnb έχει σαν στόχο να κλείσει 700 φορολογικές συμφωνίες με πόλεις που αντιστοιχούν σε πάνω από το 90% των εσόδων της ως το τέλος του έτους.

H εταιρεία έχει ήδη 200 υφιστάμενες φορολογικές συμφωνίες, με βάση τις οποίες είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει φόρους σε τοπικές διοικήσεις. Όπως ανέφερε στους Financial Times ο CEO, Μπράιαν Τσέσκι, η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό αυτό κατά 500 επιπλέον.

Ο κ. Τσέσκι ανέφερε ότι οι συμφωνίες αυτές είναι σημαντικές για να περιοριστεί το ρυθμιστικό ρίσκο. «Όταν υπάρχει μια φορολογική συμφωνία, έχεις μια συγκεκριμένη ρύθμιση, οπότε δεν υπάρχει υπαρξιακό ρίσκο», ανέφερε, υποστηρίζοντας πως η ρύθμιση της αγοράς δεν αποτελεί μακροχρόνια απειλή για την Airbnb.

Σημειώνεται πως η Airbnb έχει παρουσία σε πάνω από 50.000 πόλεις σε όλο τον κόσμο και έχει συνάψει φορολογικές συμφωνίες με πόλεις όπως το Αμστερνταμ, το Σικάγο και η Νις. Στο Παρίσι, τη μεγαλύτερη αγορά της, η Airbnb καταβάλλει φόρο 0,83 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση μέσω της πλατφόρμας της.

Ωστόσο, η επίτευξη συμφωνιών δεν επιλύει πάντα τα προβλήματα στο ρυθμιστικό μέτωπο. Στην έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο, η Airbnb πληρώνει φόρο 14%, αλλά παραμένει σε αντιδικία με τις τοπικές αρχές όσον αφορά sτους κανονισμούς φιλοξενίας.

Μια από τις βασικές μάχες που δίνει η εταιρεία αυτή τη στιγμή είναι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία πέρασε πρόσφατα νόμο που επιβάλλει βαριά πρόστιμα στις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις.

Όπως επισημαίνουν οι F.T., η Airbnb βρίσκεται σε συζητήσεις με τις αρχές της Νέας Υόρκης για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας. Η εφαρμογή του νέου νόμου έχει ανασταλεί μέχρι να καταλήξουν κάπου οι νέες διαπραγματεύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v