Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Στο 1% βλέπει τα επιτόκια η Merrill Lynch!

Η αποκάλυψη της Societe Generale ότι προχώρησε σε εκτεταμένες πωλήσεις μετοχικών παραγώγων στην Ευρώπη για να κλείσει τις θέσεις του ”απατεώνα-trader” οδήγησε στην έκτακτη κίνηση της Fed και ως εκ τούτου περιορίζονται οι προσδοκίες των επενδυτών για περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων, αναφέρει το CBS. Ωστόσο, η Merrill Lynch εκτιμά ότι η Fed θα οδηγήσει σταδιακά τα επίτόκια στο 1%.

Fed: Στο 1% βλέπει τα επιτόκια η Merrill Lynch!
Η αποκάλυψη της Societe Generale ότι προχώρησε σε εκτεταμένες πωλήσεις μετοχικών παραγώγων στην Ευρώπη για να κλείσει τις θέσεις του ”απατεώνα-trader” οδήγησε στην έκτακτη κίνηση της Fed και ως εκ τούτου περιορίζονται οι προσδοκίες των επενδυτών για περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων, αναφέρει το CBS.

Η Fed φέρεται να μην γνώριζε τα προβλήματα της γαλλικής τράπεζας και ως εκ τούτου, οι ισχυρές πιέσεις στις αγορές την οδήγησαν σε έκτακτη μείωση των επιτοκίων κατά 0,75%.

Ο Tim Drayson, αναλυτής της ABN Amro σχολίαζε ότι δύσκολα η Fed θα προχωρούσε σε έκτακτη κίνηση τέτοιας κλίμακας εάν δεν υπήρχαν οι κλυδωνισμοί στις αγορές, οι οποίοι όμως οφείλονταν στις πωλήσεις της SocGen.

Ωστόσο, ο αναλυτής θεωρεί ακόμη ότι η Fed έχει ”μείνει πίσω” στην καμπύλη επιτοκίων και περιμένει περαιτέρω μειώσεις.

Ο David Rosenberg, αναλυτής της Merrill Lynch, εκτιμά ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια έως και κατά 2,5% ακόμη, στα επίπεδα του 1%.

Η αγορά αποτιμά πιθανότητα 100% μείωσης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και πιθανότητα 70% σε μείωση κατά 50 μονάδες βάσης, στο 3%, την Τετάρτη από τη Federal Reserve.

Ωστόσο, οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στη συνοδευτική ανακοίνωση για να διαπιστώσουν εάν υπογραμμίζεται ως βασικότερος κίνδυνος η ανάπτυξη και όχι ο πληθωρισμός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v