Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προληπτική ανακεφαλαιοποίηση εξετάζει η Monte dei Paschi

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας εξετάζει την ιδέα της προληπτικής ανακεφαλαιοποίησης, με την οποία θα αποφεύγονταν η ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών κανόνων για το bail-in, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Προληπτική ανακεφαλαιοποίηση εξετάζει η Monte dei Paschi

Υπάρχουν έτοιμα μέτρα για να επιτραπεί η κρατική βοήθεια προς την Banca Monte dei Paschi di Siena, όμως θα εξαρτηθούν από τις πολιτικές εξελίξεις των επόμενων ημερών, δήλωσαν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας εξετάζει την ιδέα της προληπτικής ανακεφαλαιοποίησης, με την οποία θα αποφεύγονταν η ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών κανόνων για το bail-in, ανέφερε η μία πηγή.

Σύμφωνα με το MarketWatch, κορυφαία στελέχη της διοίκησης της τράπεζας θα έχουν σήμερα επαφές του SSM για να συζητήσουν την εφαρμογή της αύξησης κεφαλαίου της Monte dei Paschi di Siena, ενώ, όπως αναφέρει το Reuters, η συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου αναβλήθηκε για την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Η Monte dei Paschi di Siena πρέπει να αντλήσει κεφάλαια 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποφύγει την εκκαθάριση, ωστόσο οι επενδυτές είναι απρόθυμοι να στηρίξουν την προσπάθεια, μετά την ήττα του Ματέο Ρέντσι στο δημοψήφισμα και τη δέσμευσή του να παραιτηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v