Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Θα ζητήσει 15 δισ. από τον ESM για τις τράπεζες

Το αίτημα δεν θα αφορά μόνο στην Banca Monte dei Paschi di Siena, αλλά και άλλες προβληματικές τράπεζες της χώρας. Το σχέδιο που θα εφαρμοστεί να μοιάζει με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην Ισπανία το 2012. Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ.

Ιταλία: Θα ζητήσει 15 δισ. από τον ESM για τις τράπεζες

Η Ιταλία αναμένεται να ζητήσει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) δάνειο ύψους 15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών της χώρας που επικαλείται η εφημερίδα La Stampa, μεταδίδει το Reuters.

Το αίτημα δεν θα αφορά μόνο στην Banca Monte dei Paschi di Siena, αλλά και άλλες προβληματικές τράπεζες της χώρας.

Το σχέδιο που θα εφαρμοστεί να μοιάζει με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην Ισπανία το 2012 για να αποτραπεί η κατάρρευση του τραπεζικού κλάδου, αναφέρει η εφημερίδα.

Ως αντάλλαγμα για το δάνειο, η Ιταλία θα πρέπει να δεσμευτεί να περιορίσει τον προϋπολογισμό της, ενώ το διάταγμα για την χρήση πόρων από το ταμείο θα πρέπει να εγκριθεί μέχρι το τέλος του έτους, από τη νέα κυβέρνηση της χώρας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Ιταλίας διέψευσε οτι γίνονται προετοιμασίες για δάνειο από τον ESM, ενώ εκπρόσωπος του Μηχανισμού δήλωσε πως ούτε έχει υπάρξει αίτημα, ούτε γίνονται συζητήσεις για δάνειο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v