Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Έτοιμη για «ένεση» 15 δισ. στις τράπεζες

Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου «τρέχει» το swap ομολόγων της Monte dei Paschi. Έτοιμη η ιταλική κυβέρνηση να στηρίξει τον τραπεζικό κλάδο. Και Banca Popolare di Vicenza, Veneto Banca «υποψήφιες» για κρατική στήριξη.

Ιταλία: Έτοιμη για «ένεση» 15 δισ. στις τράπεζες
Η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να «ρίξει» 15 δισ. ευρώ για να στηρίξει τον τραπεζικό κλάδο της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το CNBC.

Σημειώνεται πως η Monte dei Paschi di Siena, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, προχωρά με το ιδιωτικό σχέδιο διάσωσής της, έχοντας «ανοίξει» την προσφορά της για μετατροπή ομολόγων σε μετοχές. Το swap αυτό θα «τρέξει» από σήμερα μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου. Στόχος, να αποφύγει την εκκαθάριση από την ΕΚΤ, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ευρύτερη τραπεζική και πολιτική κρίση στην Ιταλία. Πηγές ανέφεραν στο Reuters πως αν χρειαστεί, η κυβέρνηση της χώρας είναι έτοιμη να παρέμβει ώστε να σώσει την τράπεζα.

Πέραν της Monte dei Paschi di Siena, κρατική στήριξη μπορεί να λάβουν και οι μη εισηγμένες Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca, σύμφωνα με το CNBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v