Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EKT: Η Μonte Paschi έχει ρευστότητα για 29 ημέρες

Η ΕΚΤ προειδοποίησε ότι με βάση ένα δυσμενές σενάριο η τράπεζα με έδρα τη Σιένα «έχει ένα χρονικό ορίζοντα 29 ημερών», στον οποίο μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες ρευστότητας.

EKT: Η Μonte Paschi έχει ρευστότητα για 29 ημέρες

Η Monte dei Paschi di Siena ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέρριψε την παράταση της αύξησης κεφαλαίου ως τον Ιανουάριο λόγω ανησυχιών ότι η ρευστότητα της ιταλικής τράπεζας «επιδεινώνεται διαρκώς στον απόηχο του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η ΕΚΤ προειδοποίησε ότι με βάση ένα δυσμενές σενάριο η τράπεζα με έδρα τη Σιένα «έχει ένα χρονικό ορίζοντα 29 ημερών», στον οποίο μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες ρευστότητας χωρίς να καταφύγει σε νέα παρέμβαση.

Το δυσμενές σενάριο προβλέπει εκροές 10,3 δισ. ευρώ σε διάστημα ενός μήνα.

Εν τω μεταξύ, η ιταλική επιτροπή κεφαλαιαγοράς αποφάσισε το μεσημέρι της Παρασκευής να προχωρήσει σε αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της ιταλικής τράπεζας, μετά από πτώση 3,7%. 

Μετά το «όχι» της ΕΚΤ στην παράταση της διορίας για την αύξηση κεφαλαίου, η Monte Paschi αποφάσισε να προχωρήσει με το σχέδιο άντλησης 5 δισ. ευρώ από την αγορά, μέσω ανταλλαγής χρέους και έκδοσης μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v