Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιβεβαιώνει τη στήριξη στη Λαγκάρντ το ΔΝΤ

Το Δ.Σ. κοιτώντας μπροστά προσμένει να συνεχίσει να δουλεύει με τη γενική διευθύντρια, για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας, λέει το ΔΝΤ. Δεν θα ασκήσει έφεση η Λαγκάρντ.

Επιβεβαιώνει τη στήριξη στη Λαγκάρντ το ΔΝΤ

Το Δ.Σ. του ΔΝΤ επιβεβαίωσε τη στήριξή του στη γενική διευθύντρια του Ταμείου, παρά την καταδίκη της από το γαλλικό δικαστήριο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο αναφέρει:

«Το διοικητικό συμβούλιο συναντήθηκε σήμερα να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις στη νομική διαδικασία που εμπλέκει τη γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ. Ελαβε υπόψη όλες τις παραμέτρους στη συζήτηση, περιλαμβανομένης της εξαιρετικής ηγεσίας της στο Ταμείο και τον ευρύτερο σεβασμό και εμπιστοσύνη της ηγεσίας της παγκοσμίως.

Σε αυτό το πλαίσιο, το διοικητικό συμβούλιο επιβεβαιώνει την πλήρη εμπιστοσύνη στην ικανότητα της γενικής διευθύντριας να συνεχίσει επιτυχώς να εκτελεί τα καθήκοντά της.

Στο πλαίσιο διοίκησης του Ταμείου, η γενική διευθύντρια διορίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο και εκτελεί τα καθήκοντά της βάσει των οδηγιών του συμβουλίου. Στην εκτέλεση των αρμοδιοτήτων εποπτείας, το Δ.Σ. έχει συνευρεθεί σε τακτικά διαστήματα από τον διορισμό της Κρ. Λαγκάρντ το 2011, για να εξετάσει το εάν οι εξελίξεις στις νομικές διαδικασίες στη Γαλλία, που σχετίζονται με τη γενική διευθύντρια, έχουν επηρεάσει την ικανότητά της να ηγείται του Ταμείου.

Το Δ.Σ. κοιτώντας μπροστά προσμένει να συνεχίσει να δουλεύει με τη γενική διευθύντρια για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία».

Σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τη νομική διαδικασία και την απόφαση του δικαστηρίου, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένη με την απόφαση, «όμως κάποια στιγμή πρέπει απλώς να σταματήσεις, να γυρίσεις σελίδα και να συνεχίσεις να εργάζεσαι με αυτούς που έχουν αποθέσει την εμπιστοσύνη τους σε σένα».

Η κα Λαγκάρντ ανακοίνωσε πως δεν θα ασκήσει έφεση για την απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v