Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To bitcoin ξεπέρασε τα $900 λόγω γεωπολιτικών κινδύνων

Η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη και το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο έχει τονώσει τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια. Το ψηφιακό νόμισμα έχει ενισχυθεί 15% αυτή την εβδομάδα και 107% φέτος. Μειώνει τη διαφορά με τον χρυσό.

To bitcoin ξεπέρασε τα $900 λόγω γεωπολιτικών κινδύνων

Το bitcoin πορεύεται προς το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο άλμα του από τον Ιούνιο, καθώς τα αυξανόμενα γεωπολιτικά ρίσκα έχουν τονώσει τη ζήτηση για εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία.

Το ψηφιακό νόμισμα ενισχύθηκε 15% αυτή την εβδομάδα και άγγιξε τα 900,40 δολάρια, οδηγώντας την ετήσια άνοδό του στο 107%, μεταδίδει το Bloomberg.

Την τελευταία φορά που το νόμισμα βρέθηκε σε αυτά τα επίπεδα ήταν τον Ιανουάριο του 2014, όταν υποχωρούσε από το ρεκόρ των 1.137 δολαρίων μετά τη χρεοκοπία του ανταλλακτηρίου ψηφιακών νομισμάτων MtGox και τους αυστηρότερους κινεζικούς ελέγχους.

Το bitcoin συνεχίζει το ράλι του, το οποίο έχει ξεπεράσει τις επιδόσεις όλων των μεγάλων νομισμάτων, δεικτών μετοχών και συμβολαίων εμπορευμάτων το 2016. Οι αγοραστές αναζήτησαν εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία για άλλη μια φορά αυτή την εβδομάδα, εν μέσω της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία και της επίθεσης στο Βερολίνο που άφησε 12 νεκρούς.

Η μεγάλη πίεση στο κινεζικό γουάν που εντάθηκε ακόμη περισσότερο αυτό το μήνα λόγω των προσδοκιών για περαιτέρω σύσφιξη το 2017, επίσης αυξάνει τη ζήτηση για bitcoin στην Κίνα, τη χώρα όπου λαμβάνει χώρα ο μεγαλύτερο όγκος trading για το ψηφιακό νόμισμα.

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη τόνωσαν τη ζήτηση για καταφύγια στις αγορές κεφαλαίου και ο χρυσός σημειώνει πτώση μετά την εκλογή του Τραμπ», εξήγησε ο Le Xiaotian, αναλυτής στο κινεζικό ανταλλακτήριο Huobi. «Η παγκόσμια αστάθεια έχει σε μεγάλο βαθμό οδηγήσει κεφάλαια στην αγορά bitcoin», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο χρυσός που τείνει να κινείται παράλληλα με το bitcoin όταν ισχυροποιείται η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια, έχει υποχωρήσει αυτό το τρίμηνο καθώς αυξάνονται τα αμερικανικά επιτόκια. Ως εκ τούτου, το premium του στο bitcoin έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων ετών.

«Αφού ξεπεράσαμε την τιμή των 800 δολαρίων για το bitcoin, ένα σημείο ισχυρής αντίστασης στο παρελθόν, και πλησιάζουμε περισσότερο προς την ‘’ψυχολογική στρατόσφαιρα’’ των 1.000 δολαρίων, όλα δείχνουν πιθανά», σχολίασε ο Thomas Glucksmann, επικεφαλής μάρκετινγκ στο Gatecoin στο Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v