Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ChemChina και Syngenta «παλεύουν» για ρυθμιστική έγκριση από την ΕΕ

Οι δύο εταιρίες δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ρυθμιστική έγκριση για τη συγχώνευση αξίας 43 δισ. δολαρίων. Η ΕΕ εξετάζει παράλληλα και τις συναλλαγές DuPont-Dow Chemical και Monsantο-Bayer.

ChemChina και Syngenta «παλεύουν» για ρυθμιστική έγκριση από την ΕΕ
Η China National Chemical και η Syngenta υπέβαλαν επίσημες προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν ρυθμιστική έγκριση ώστε η ελβετική εταιρία να εξαγοραστεί από την κινεζική, κρατική ChemChina για 43 δισ. δολάρια, όπως έχει προγραμματιστεί.

Τα δύο μέρη γνωστοποίησαν επισήμως τις δεσμεύσεις τους στις 9 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση στον ιστότοπο της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής που είναι αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού. Η αρχή θα πρέπει να αποφασίσει μέχρι τις 12 Απριλίου, για το αν θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Η ΕΕ άνοιξε τον Οκτώβριο σε βάθος αξιολόγηση της προτεινόμενης συμφωνίας. Εκείνη την περίοδο, είχε επισημάνει πως η Syngenta και η Adama Agricultural Solutions, μια ισραηλινή εταιρία παρασιτοκτόνων που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ChemChina, έχουν «ισχυρή αλληλοεπικάλυψη» στα χαρτοφυλάκια προϊόντων, όπως σε ζιζανιοκτόνα και εντομοκτόνα.

Στο μεταξύ, το ευρωπαϊκό μπλοκ εξετάζει τη συγκεκριμένη συναλλαγή μαζί με δύο άλλες μεγάλες συγχωνεύσεις, την προγραμματισμένη συγχώνευση της DuPont με την Dow Chemical, καθώς και την εξαγορά της Monsantο από την Bayer για 57 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v