Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Με μέτριο ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία

H ενίσχυση της αγοράς εργασίας οδήγησε σε αυξήσεις στις τιμές και στους μισθούς το Δεκέμβριο, σύμφωνα με την έκθεση «Beige Book» της Fed. Θετικές οι προσδοκίες για το 2017.

Fed: Με μέτριο ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία

Η οικονομία των ΗΠΑ συνέχισε να αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό το Δεκέμβριο, καθώς η ενίσχυση της αγοράς εργασίας οδήγησε υψηλότερα τους μισθούς και τις τιμές, σύμφωνα με τη «Beige Book».

Στην έκθεση, η Fed αναφέρει πως στις περισσότερες από τις 12 περιφέρειες καταγράφηκε αύξηση πωλήσεων στον τομέα της μεταποίησης. Σε γενικές γραμμές οι εταιρείες «εξέφρασαν αισιοδοξία για την ανάπτυξη το 2017», ενώ ανέφεραν πως γίνεται όλο και πιο δύσκολο να καλυφθούν κενές θέσεις. 

«Στις εκθέσεις των περιφερειών αναφέρονται εκτεταμένες δυσκολίες στην εύρεση εργαζομένων για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης» σημειώνεται. Στην πλειοψηφία των περιφερειών αναμένεται περαιτέρω αύξηση των τιμών το 2017.

Όπως τονίζει η Fed, οι πιέσεις στις τιμές αυξήθηκαν κάπως σε όλη τη χώρα το Δεκέμβριο. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ορισμένες περιφέρειες της Fed κατέγραψαν μια ενίσχυση της εμπιστοσύνης μετά τις εκλογές, αν και η Fed του Κλίβελαντ επισήμανε πως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πως θα επηρεάσουν τις επενδύσεις οι αλλαγές στους κανονισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v