Hasbro: Έσοδα και κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες το δ’ τρίμηνο

Τα κέρδη τριμήνου της εταιρίας διαμορφώθηκαν σε 192,7 εκατ. δολάρια, ενώ τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 11% σε 1,63 δισ. δολάρια. Τα οικονομικά αποτελέσματα ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες της αγοράς.

Hasbro: Έσοδα και κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες το δ’ τρίμηνο

Η Hasbro ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street το τέταρτο τρίμηνο. Τα έσοδα της εταιρίας βοηθήθηκαν από τις αυξανόμενες πωλήσεις παιχνιδιών για κορίτσια, περιλαμβανομένων προϊόντων που έχουν να κάνουν με το Frozen της Disney.

Οι επιδόσεις αυτών των προϊόντων τόνωσαν σημαντικά την κατηγορία κοριτσιών, οι πωλήσεις της οποίας έκαναν άλμα 52% σε 394,2 εκατ. δολάρια τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους.

Συγκεκριμένα η κατηγορία κοριτσιών άγγιξε πωλήσεις-ρεκόρ ύψους 1,19 δισ. δολαρίων το 2016, ενώ βοηθήθηκε και από προϊόντα από τα Trolls της DreamWorks.

Στο τρίμηνο, τα έσοδα από το τμήμα αγοριών της Hasbro, το οποίο εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο της εταιρίας, υποχώρησαν κατά 3% σε 552,3 εκατ. δολάρια σε σχέση με το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς. Τα προϊόντα αυτού του τμήματος περιλαμβάνουν παιχνίδια με θέμα τα NERF και Transformers.

Συνολικά, η Hasbro είχε κέρδη 192,7 εκατ. δολαρίων ή 1,52 δολαρίου ανά μετοχή, έναντι 175,8 εκατ. ή 1,39 δολαρίου ανά μετοχή έναν χρόνο προηγούμενα. Εξαιρώντας κάποια κόστη, η εταιρία κέρδισε 1,64 δολάριο ανά μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρίας ενισχύθηκαν κατά 11%, σε 1,63 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές της Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη 1,27 δολαρίου ανά μετοχή, από έσοδα 1,5 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v