Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τραμπ υπόσχεται «θεαματική» ανακοίνωση για εταιρικό φόρο

O Aμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε πως θα προχωρήσει στην κατάργηση επιβαρυντικών ρυθμίσεων και θα μειώσει το συνολικό φορολογικό βάρος για τις αμερικάνικες επιχειρήσεις.

Ο Τραμπ υπόσχεται «θεαματική» ανακοίνωση για εταιρικό φόρο

Η αμερικάνικη κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει μια ανακοίνωση για τον εταιρικό φόρο τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνάντησης με στελέχη αεροπορικών εταιρειών.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο κ. Τραμπ ανέφερε πως θα προχωρήσει στην κατάργηση επιβαρυντικών ρυθμίσεων, ενώ «θα μειώσει το συνολικό φορολογικό βάρος για τις αμερικάνικες επιχειρήσεις».

Ο κ. Τραμπ επισήμανε ότι το σχέδιο θα είναι «θεαματική όσον αφορά τους φόρους»

Οι προσδοκίες ότι ο νικητής των εκλογών τις 8ης Νοεμβρίου θα μειώσει τον συντελεστή φορολόγησης των εταιρικών κερδών, που βρίσκεται στο 35% αυτήν την στιγμή, υπήρξε ένας από τους παράγοντες για το μετεκλογικό ράλι που έστειλε τις τιμές των αμερικάνικων μετοχών σε ιστορικά υψηλά.

Η είδηση πως θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει η κυβέρνηση του κ. Τραμπ έδωσε ώθηση στη Wall Street, με τον S&P 500 να σκαρφαλώνει σε νέο επίπεδο ρεκόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v