«Αλμα» στην αγορά υπηρεσιών της Γαλλίας το Φεβρουάριο

Η Γαλλία εμφάνισε μεγάλη άνοδο στις υπηρεσίες, τις νέες παραγγελίες και την απασχόληση το Φεβρουάριο. Θετική η εικόνα και για τη μεταποίηση, αν και κάπως λιγότερο λόγω πιέσεων από κόστη. Αισιόδοξες οι εταιρίες για τους επόμενους 12 μήνες.

«Αλμα» στην αγορά υπηρεσιών της Γαλλίας το Φεβρουάριο

Μια άνοδος στις υπηρεσίες το Φεβρουάριο οδήγησε την ανάπτυξη του γαλλικού ιδιωτικού τομέα στο να αγγίξει τον πιο ραγδαίο ρυθμό ανάπτυξης εδώ και σχεδόν έξι χρόνια, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο σύνθετος PMI εκτοξεύτηκε σε 56,2 από 54,1 τον Ιανουάριο, τόνισε σήμερα η IHS Markit. Πρόκειται για την όγδοη συνεχόμενη ανάγνωση άνω του ορίου του 50 που διαχωρίζει συρρίκνωση από ανάπτυξη, ενώ ξεπέρασε και την μέση εκτίμηση των οικονομολόγων γι 53,8.

Ο PMI υπηρεσιών άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδά του από τα μέσα του 2011 και μετά, ενώ η μέτρηση για τη γαλλική μεταποίηση παρέμεινε αμετάβλητη.

«Οι πάροχοι υπηρεσιών παρέμειναν κύριος παράγοντας για τη συνολική ανάπτυξη, όπως αποδεικνύεται από τις ακόμη πιο απότομες αυξήσεις στις νέες παραγγελίες και στην απασχόληση, τις πιο απότομες εδώ και 5,5 χρόνια και για τις δύο περιπτώσεις», εξήγησε ο Alex Gill, οικονομολόγος στην Markit.

«Η εικόνα ήταν θετική και για τους κατασκευαστές, αν και ελαφρώς λιγότερο αισιόδοξη. Ο ρυθμός αυξήσεων στη ζήτηση από πελάτες και στους αριθμούς του προσωπικού, χαλάρωσε σε σχέση με τον Ιανουάριο, καθώς ο τομέας συνεχίζει να επηρεάζεται πτωτικά από τις αισθητές πιέσεις από κόστη», πρόσθεσε.

Παρότι η οικονομική ανάκαμψη της Γαλλίας έχει μείνει πίσω σε σχέση με της υπόλοιπης ευρωζώνης τα τελευταία χρόνια και η χώρα ταλαιπωρείται από αβεβαιότητα ενόψει εκλογών τον Απρίλιο και το Μάιο, οι εταιρίες του ιδιωτικού τομέα φαίνεται πως ήταν το Φεβρουάριο πιο αισιόδοξες εδώ και πάνω από 4,5 χρόνια σχετικά με την προοπτική για επόμενους 12 μήνες, τόνισε η Markit, επικαλούμενη τις ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες και τις θετικές προβλέψεις για τις πωλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v